Macarons – micile vedete ale patiseriei

Prajiturile Macarons s-au nascut in Italia, in bucatariei doamnei Catherine de Medicis, in 1533. Au fost facute pentru casatoria sa cu Duc d’Orleans, care a devenit regele Frantei in 1547, sub numele de Henry al II-lea. Termenul „macarons” are aceeasi origine ca si cuvantul „macaroane”, ambele insemnand „aluat fin”.

Primele Macarons erau niste biscuiti simpli, facuti din faina de migdale, zahar si albusuri de ou. Dupa nunta regelui, acesti biscuiti au inceput sa aiba succes, iar multe orase din intreaga Franta si-au facut propria reteta de Macarons, insa au pastrat delicatetea lor. Pierre Desfontaines a avut idea de a umple acesti biscuiti cu ciocolata, asa au aparut  Macarons in forma pe care o cunoastem si astazi. Abia la inceputul secolului XX, Macarons au devenit celebre si multi si-au contruit afaceri folosindu-se de aceste prajituri. De atunci prajiturile franceze cu nume italian, au inceput sa fie apreciate la nivel national si international si raman, in continuare, cele mai bine vandute prajituri in patiseriile frantuzesti.

Traditionalele prajituri Macarons sunt rotunde si tentante pentru ochi. Sunt facute, in principal din faina de migdale, zahar si albusuri de ou. De-a lungul anilor, s-au schimbat foarte putin lucruri in ceea ce priveste forma si componentele. Aroma a fost intotdeauna clasica, iar culorile, intotdeauna foarte dulci. Recent, doi patiseri de renume au jonglat cu reteta Macarons si au reusit sa ofere micilor prajituri, nenumarate culori si arome dincolo de limita oricarei imaginatii gustative. Desi s-a incercat reinterpretarea formei acestor prajituri, modelul clasic si rotund este cel care se potriveste cel mai bine.

Macarons au devenit o traditie in Franta in ceea ce priveste servirea musafirilor, dulciurile preferate ale copiilor, tratamentul ideal pentru micul dejul, cele mai iubite prajituri din cafenele si ceainerii, cadoul perfect de daruit, o idee  geniala de pus in bagaj pentru drumetie.

Atat de delicate si pastelate, Macarons pot fi cu succes gatite si la eTorturi.ro…

O cofetarie online de mare succes in Bucuresti. Pe langa prajituri si fursecuri, clientii se pot bucura de torturi la comanda pentru orice eveniment din familie sau corporate. Pe site-ul eTorturi.ro sunt o multime de informatii despre comenzi, plata si livrare, dar mai ales modele de torturi, in caz ca inspiratia nu este un punct forte!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.