Lucruri de verificat inainte de a merge la ITP

Multi dintre proprietarii de masini se inspaimanta la gandul ca se apropie timpul pentru a face ITP masinii. Nu este nimic de speriat, e doar o simpla testare pentru care fiecare isi poate pregati masina pentru ca rezultatele sa fie multumitoare. Iata cateva aspecte pe care le puteti verifica inainte de a va duce la ITP!

Franele sunt foarte importante, indiferent daca urmeaza sau nu inspectia perioadica. De fapt, franele sunt cele mai importante! Acesta este motivul pentru care discurile si placutele de frana trebuie verificate periodic pentru ca ele sunt cele care fac ca masina sa se opreasca in siguranta atunci cand este nevoie de acest lucru. Daca simtiti trepidatii la franare, vibratii sau zgomote neobisnuite, este semn clar ca trebuie verificari serioase in ceea ce priveste franele.

Poate s-a intamplat sa auziti de la altii cum ca volanul trage spre stanga sau dreapta, iar fix acelasi lucru vi se intampla acum si dumneavostra. Sigur este vorba despre o problema de directie, un pivot, o bucsa sau a altor elemente de directie foarte importante pentru o rulare in siguranta. Elementele componente ale directiei nu sunt scump, asa ca nu merita sa primiti un aviz de reevaluare pentru ca nu ati acordat atentie in acest sens.

Chiar si luminile sunt testate in cadrul inspectiei tehnice periodice. Poate vi se pare ceva minor si lipsit de sens, insa ganditi-va ce ati face fara lumina pe un drum unde nu este asigurat iluminatul public? Dificil de raspuns pentru ca in afara de a oprim masina nu puteti face nimic mai bun. Asadar, verificati becurile de la faruri, semnalizari si ceata, asta daca doriti sa obtineti avizul ITP din prima.

Identitatea masinii este data de seria motorului care trebuie sa fie aceeasi cu cea a caroseriei. Verificarea seriilor este printre primele lucruri pe care le face un inginer ITP, asa ca nu sperati ca aceste lucruri sa fie trecute cu vederea pentru ca nu aveti nicio sansa. Inainte de a duce masina la ITP puteti verifica chiar dumneavoastra seria motorului si a caroseriei, sa vedeti daca este aceeasi si sa o faceti cat mai vizibila in caz ca este acoperita de praf si murdarie.

ITP in Militari | Alfa Motors

In final accesati Alfaitp.ro si faceti o programare la Alfa Motors un ITP in Militari. Aici puteti face ITP ieftin in Bucuresti, motiv pentru care acum este momentul sa porniti intr-acolo!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.