Londra

Nu este de mirare ca Londra este una dintre destinatiile turistice de top din lume, atragand in fiecare an 15 milioane de vizitatori. Capitala britanica este un centru de arta si divertisment (teatrele sale sunt intotdeauna ocupate), iar la 50 de ani de la Beatles, scena muzicii din tara continua sa fie efervescenta.

Londra ofera, de asemenea, una dintre cele mai mari concentratii de atractii culturale. De la palate regale pana la parlamentul poporului, de la muzee si biserici pana la bicicleta gigantica. Ati putea petrece zile intregi explorand siturile din Londra fara a va plictisi vreodata de lucrurile vazute. Ca un bonus suplimentar este faptul ca multe dintre cele mai populare locuri de vizitat sunt gratuite.

Muzeul britanic

Avand una dintre cele mai frumoase colectii de antichitati din lume, British Museum detine peste 13 milioane de artefacte din lumea antica. Obiecte de nepretuit din Asiria, Babilonia, China, Europa si din alte parti, este greu sa va hotarati de unde sa incepeti. Majoritatea turistilor se indreapta mai intai spre cele mai renumite exponate ale muzeului: controversatele Marmuri de Elgin de la Parthenon, Piatra Rosetta, bustul colosal al lui Ramesses al II-lea, mumiile egiptene si tezaurul spectaculos al argintului roman din secolul al IV-lea cunoscut sub numele de Treasure Mildenhall .

Big Ben si Parlamentul

Nimic nu pune in evidenta Londra mai accentuat decat turnul de 318 de metri, care gazduieste ceasul gigant si clopotul sau, Big Ben. Este la fel de exponential ca punct de reper ca Tower Bridge. Big Ben-ul este cunoscut in intreaga lume ca fiind semnalul de timp al radioului BBC. Sub el, de-a lungul Tamisei, se afla Parlamentul, cladirea guvernului britanic timp de mai multe secole, atunci cand Palatul Regal Westminster a fost ocupat de William Cuceritorul. Vizita cladirilor parlamentului ofera turistilor o sansa unica de a vedea dezbateri in timp real si discutii politice pline de viata. Piata Parlamentului, Whitehall este plina de atatea cladiri guvernamentale, incat numele sau a devenit sinonim cu guvernul britanic.

Galeria Nationala

Clasificata ca fiind printre muzeele de arta de top din lume, Galeria Nationala din Londra reprezinta o colectie aproape completa a picturii europene din anii 1260 pana in 1920. Cele mai puternice puncte ale muzeului sunt colectiile sale de masterat olandez si scoli italiene din secolele 15 si 16. Printre cele mai importante lucrari expuse se numara un desen animat (o schita preliminara) a lui Leonardo da Vinci – Fecioara Maria si Copilul, Venus si Marte a lui Botticelli, floarea-soarelui a lui Van Gogh si Lacul de crin a lui Monet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.