Lampa UV bactericida si rolul ei intr-o clinica medicala

Un cabinet medical, o sala de asteptare, o clinica sau un spital sunt locuri care reunesc un numar mare de persoane care pot aduce o incarcatura microbiana considerabila in spatiile respective. Sunt in pericol in special persoanele sensibile, vulnerabile, care respira aerul incarcat de germeni si se pot imbolnavi. O lampa UV bactericida purifica aerul din incaperi si asigura un mediu mai sanatos, cu risc scazut de a dezvolta infectii respiratorii, alergii sau complicatii ale unor boli deja existente.

Lampa UV bactericida sterilizeaza eficient aerul din unitatile medicale

O lampa UV bactericida ofera beneficii pentru sanatate in domeniul medical si este folosita pentru a asigura o sterilizare eficienta a multor medii. Lampile germicide sunt utilizate in institutii medicale, cabinete medicale si spitale, precum si in multe locuri publice si spatii comerciale pentru a opri raspandirea bolii.

Lampile germicide UVC sterilizeaza aerul atunci cand sunt instalate in sistemele HVAC sau in unitatile de iradiere a aerului, pentru a preveni raspandirea germenilor.

Spitalele sterilizeaza echipamentul chirurgical, precum si suprafetele, cum ar fi salile de operatie si saloanele de pacienti. Sterilizatoarele UVC utilizate in plus fata de protocolul obisnuit de curatare reduc semnificativ incarcatura de virusi si bacterii si pot chiar elimina microorganisme rezistente la antibiotice si dezinfectie chimica.

Lampa UV bactericida | masa de operatie | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Lampile UV pentru dezinfectia aerului pot fi folosite in prezenta oamenilor

Lampile UV actioneaza fie prin iradiere directa a aerului si suprafetelor, fie prin atragerea aerului intr-o camera germicida si eliberarea lui in incapere. Cele cu iradiere directa se utilizeaza si pentru dezinfectia suprafetelor si nu se folosesc in prezenta personalului sau a pacientilor. Acestea sunt programate sa functioneze pentru sterilizarea instrumentarului medical. Pot fi instalate pentru a dezinfecta masa de operatie.

Lampile UV care trag aerul in interiorul unei camere germicidale sunt sigure pentru utilizare in prezenta umana. In oferta Med-Tehnica.ro se regasesc ambele tipuri de lampi UV bactericide.

Tehnologia UV si aplicatiile ei in sistemul sanitar promoveaza sanatatea si bunastarea prin sterilizarea eficienta a aerului si suprafetelor din spatiile de consultatii, investigatii si tratamente.