Jocuri pentru parinti si copii

Copiii simt in permanenta nevoia sa se joace cu cineva. Daca nu au frati sau surori, verisoare sau verisori, daca nu au vecini carora sa le bata in usa pentru o partida de joaca, raman parintii. Oricat de ocupati ar fi, parintii trebuie sa aloce cel putin o ora pe zi pentru a se juca cu cel mic. Mai ales cand afara ploua sau este foarte frig, este canicula sau conditiile meteo pur si simplu nu permit joaca in aer liber, dar si dupa cateva ore de mers in parc, parintii trebuie sa isi consolideze relatia cu cel mic si sa se joace cu ei.

Idei de jocuri pentru parinti si copii

Jocurile de societate de genul Nu te supara frate sau Monopoly sunt ideale pentru parinti si copii. Acestea ii ajuta sa dezvolte aptitudini de negociere, de toleranta, ii invata sa piarda si sa se bucure de joc si dureaza in general cateva zeci de minute bune. Cu un suc bun si un castron de floricele, jocul se poate transforma intr-o adevarata placere!

Un alt joc pe care il pot juca deopotriva adultii si copiii este V-ati ascunselea in casa. Cu siguranta sunt suficient de multe ascunzatori prin casa pentru cateva zeci de minute de joc. Telefonul fara fir este un joc potrivit pentru parinti cu copiii a caror varsta depaseste cinci ani, este foarte distractiv si in unele cazuri si educativ.

Un alt joc foarte distractiv este mima, sau ghiceste animalul. Parintii pot colabora cu copiii pentru a mima obiecte/ animale/ persoane cu diferite meserii si cu siguranta au ce invata de pe urma acestui joc. Celebrele jocuri de carti sunt preferatele familiei, precum si Rummy, table sau sah, in cazul in care exista si copii mai mari. Fazan este un indragit joc de comunicare, iar pentru copiii care au obosit de activitati solicitante din punct de vedere fizic sau intelectual, intotdeauna un picnic in interior, o plansa colorata sau desenata impreuna sau o poveste citita si reprodusa cu costumatii interesante din haine obisnuite reprezinta jocuri placute atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.