Intretinerea aparatului dentar

Desi un aparat dentar este, in mod normal, fabricat din materiale durabile, cum ar fi rasina, acesta nu este imun la acumularea de resturi alimentare de orice fel. Placa dentara, bacteriile sau reziduurile alimentare pot afecta starea aparatului dentar, dandu-i un miros neplacut. Iata cateva solutii care sa va ajute sa pastrati aparatul dentar intr-o stare adecvata. Aceste solutii nu sunt destinate inlocuirii sfaturilor medicului stomatolog, ci vin in completarea lor.

Dupa o clatire temeinica, este indicat sa asezati aparatul dentar intr-un vas plin cu apa si o cantitate rezonabila de detergent special pentru curatare si sa-l lasati acolo pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce va fi scos din apa, dispozitivul trebuie periat bine cu pasta si periuta. Pentru acest procedeu puteti folosi chiar si apa de gura. Nu este recomandat sa repetati acest tip de curatare in fiecare zi, avand in vedere concentratia chimica a detergentilor pentru protezele dentare. Aceste produse pot deteriora dispozitivul daca sunt folosite in exces. Toate instructiunile de folosire se gasesc pe flacon, de aceea se recomanda citirea lor cu atentie. Cu toate acestea, este recomandat sa consultati medicul stomatolog si ortodontul inainte de a utiliza aceste produse, deoarece aceasta tehnica este interzisa in unele cazuri.

Mai putin costisitor decat un detergent special, dar la fel de eficient, este bicarbonatul de sodiu. Faceti o pasta amestecand apa si o cantitate mica de bicarbonat de sodiu, apoi inmuiati dispozitivul si spalati-l cu o periuta. Daca nu va surade aceasta idee, atunci puteti folosi otetul pentru a dezinfecta aparatul dentar.

Elveto DentClinica stomatologica in sector 2

aparat dentar in Colentina

Intotdeauna, inainte de a folosi orice substanta pentru curatarea aparatului dentar, cereti si sfatul specialistului! Insa, pentru a putea aplica trucurile mai sus amintite, este necesar sa detineti un aparat dentar. Asadar, daca sunteti in cautare de un cabinet de incredere si o echipa medicala implicata, Elveto Dent este locul potrivit. Aceasta este o clinica stomatologica in sector 2, loc in care puteti rezolva o multime de probleme de natura stomatologica si ortodontica. Accesand site-ul Elveto-dent.ro veti putea afla preturile si ofertele celui mai bun aparat dentar in Colentina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.