Intrebari frecvente pe care pacientii le pun despre aparatele dentare

In majoritatea cazurilor in care medicii specialisti stomatologi recomanda pacientilor purtarea de aparate dentare, pacientii vin cu o serie de intrebari si nelamuriri la care doresc un raspuns sigur si cat mai pertinent. Aparatele dentare nu mai sunt privite ca un subiect tabu, nu mai sunt privite ca fiind o procedura dureroasa, costisitoare, chinuitoare si inestetica, ci mai degraba cel mai eficient si mai rapid mod de a pune bazele unui zambet frumos si curat.

Intrebari si raspunsuri legate de montarea si intretinerea aparatelor dentare

Prima intrebare pe care pacientii si-o pun, conform specialistilor ce reprezinta clinica stomatologica din sector 2 cu adresa virtuala la CabinetStomatologicSector2.ro este aceea daca au intr-adevar nevoie de un aparat dentar. Sunt situatii in care specialistii recomanda purtarea unui aparat dentar pacientilor care au dintii inghesuiti, cu spatii intre ei, dintii rototi sau aliniati pe diverse niveluri si nu se incadreaza intr-o linie armonioasa.

De asemenea, daca muscatura este incorecta si contactele sunt traumatice, daca dintii sunt tociti numai pe anumite suprafete, daca apar dureri de cap sau dureri articulare, se recomanda purtarea unui aparat dentar.

In ceea ce priveste varsta potrivita pentru purtarea unui aparat dentar, in general nu exista limite de varsta, ci atat copiii, cat si adolescentii si adultii beneficiaza de acest tip de tratament in egala masura. De regula, cele mai multe probleme ce tin de malocluzii se rezolva cu ajutorul aparatelor mobile la copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, urmand ca apoi sa fie necesare aparatele detare fixe.

Aparate dentare | Clinica stomatologica din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

aparate dentare

Cat trebuie purtat aparatul ortodontic este o alta intrebare care ii preocupa pe pacienti. Perioada difera de la pacient la pacient, dar se estimeaza o durata a tratamentului cuprinsa intre 6 luni si 2 ani. In ceea ce priveste etapele premergatoare inserarii unui aparat dentar, medicul specialist va cere obligatoriu o serie de radiografii, va lua amprenta pe care o va trimite intr-un laborator de tehnica dentara si, de la caz la caz vor fi necesare extractiile detare.

Montarea aparatului ortodontic nu dureaza mult si nu este dureroasa, in schimb ingrijirea lui este foarte importanta, atat in ceea ce priveste igienizarea zilnica, cat si igienizarea profesionala si intretinerea corecta a acestuia.