Indicatii postoperatorii la nivelul cavitatii orale

dentist in Drumul Taberei

Dentist in Drumul Taberei

Tratamentele stomatologice sunt foarte diverse, fiecare afectiune are un mod propriu de rezolvare si uneori sunt implicate si metodele chirurgicale pentru a remedia anumite situatii. Astfel, in cazul unor operatii la nivelul cavitatii orale trebuie ca pacientii sa urmeze anumite indicatii dupa parasirea cabinetului medical, astfel incat sa nu pericliteze succesul interventiei.

Ingrijirea si mentinerea pansamentului

Dupa orice interventie chirurgicala, medicul va plasa pe locul afectat un pansament, care va proteja zona si va asigura limitarea sangerarii. Este esential sa nu il indepartam mai devreme decat ne-a fost recomandat de catre medic si sa nu incercam sa il schimbam noi. Astfel, acesta trebuie mentinut minimum 4 ore, avand grija sa ii pastram pozitia initiala si sa intervenim cat mai putin asupra sa. Vom evita masticatia in acest timp si vom incerca sa limitam cat mai mult solicitarea zonei.

Igiena orala

Igiena orala corespunzatoare este un aspect foarte important in ceea ce priveste sanatatea dintilor, lucru pe care trebuie sa il respectam cu atat mai mult in urma efectuarii unei operatii. Astfel, un periaj dentar realizat corect, dar si utilizarea unei ape de gura cu efect antibacterian sunt primele lucruri care ne ajuta sa luptam impotriva unor potentiale infectii. Periajul nu se va realiza, insa, mai devreme de 24 de ore de la interventia chirurgicala.

Limitarea administrarii de medicamente fara recomandarea medicului

O operatie de implant dentar in Bucuresti sau de orice alta natura presupune si o anumita inflamatie locala postoperatorie si dureri de intensitate mai redusa sau mai acutizate. Nivelul de suportabilitate al fiecarei persoane este diferit, multi au tendinta totusi de a apela la diverse tratamente si de a isi administra singuri medicamente. Totusi, nu trebuie sa abuzam de antiinflamatoare si calmante care nu ne-au fost recomandate de catre medicul dentist. Daca nu suntem siguri care ar putea fi analgezicele ce ne-ar putea ajuta, cel mai bine este sa apelam la sfatul dentistului care a realizat interventia.

Evitarea fumatului

Fumatul este printre cele mai nocive practici care afecteaza dintii, astfel ca in cazul unei operatii la acest nivel este interzis cu desavarsire, mai ales in primele 48 de ore.

Pentru a primi cele mai bune servicii si indicatii din punct de vedere stomatologic avem acum la dispozitie un dentist in Drumul Taberei, gata oricand sa ne vina in ajutor indiferent care ar fi problema noastra. La Plaza Dent gasim o echipa de medici specialisti, despre care putem gasi toate informatiile pe site-ul Plazadent.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.