Extractia molarilor de minte

Dentistul spune ca este nevoie ca maselele de minte trebuie indepartate si sunteti putin ingrijorat? Echipa de la cabinetul stomoatologic din sectorul 6, Plaza Dent, va aduce la cunostinta tot ce trebuie sa stiti pentru a fi pregatit de procedura.

Daca va intrebati cat de necesara este extractia maselelor de minte, raspunsul este simplu: pur si simplu nu exista suficient spatiu pentru ca molarii de minte sa creasca si sa se dezvolte corespuzator fara a afecta dintii din jur. Intrucat nu exista suficient spatiu pentru ca acestia sa erupa normal, au tendinta de a creste impingandu-se in molarii vecini sau nu mai reusesc sa erupa, ramanand sub gingie si provocand probleme. Recomandarea de a-i extrage chiar daca au erupt corect vine si din cauza pozitie lor care nu este deloc favorabila unei ingrijiri corespunzatoare.

Motivul indepartarii molarilor de minte este de a-i impiedica sa dauneze altor dinti sanatosi din imediata vecinatate. Adesea, al treilea rand de molari erup perpendicular pe dintii vecini, moment in care se va instala o migrare a dintilor vecini, ulterior o aglomerare, dupa care incep problemele legate de igienizare necorespunzatoare si carii. Daca molarii de minte nu erup, exista sanse ca in interiorul maxilarului acestia sa favorizeze aparitia chisturilor. In timp, situatia devine tot mai dureroasa, ajungandu-se chiar la interventii chirurgicale pentru a indeparta chisturile.

Cel mai bun moment pentru extractia molarilor de minte este inainte ca radacina sa fie formata complet. Daca radacinile se dezvolta pe deplin, devin mult mai greu de extras, interventia fiind mai dureroasa si cu un timp indelungat de vindecare si recuperare. De asemenea, se recomanda ca persoana careia i se vor extrage molarii de minte sa aiba o stare generala de sanatate buna si o persoana pe care sa se poata baza in primele zile dupa extractie. In principiu se vor recomanda calmante, insa indipozitia poate persista in ciuda administrarii acestora, de aceea este bine ca procesul de vindecare sa aiba loc in compania cuiva de incredere ce se poate ocupa de cumparaturi, pregatirea mesei si altele.

Cabinet stomatologic sector 6 plazadent.ro

Pentru o extractie de masea de minte la standarde inalte, accesati Plazadent.ro si faceti o programare pentru evaluare initiala. Ce va urma apoi, veti decide impreuna cu stomatologul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.