Extractia dentara – indicatii, contraindicatii si ingrijirea postextractionala

Cu toate ca tehnologia moderna a evoluat foarte mult in domeniul ingrijirii orale si a inlocuirii dintilor pierduti, este de la sine inteles ca nu ne dorim pierderea dintilor naturali deoarece oricat de bine ar fi inlocuiti, niciodata nu ii vom simti ca si cand ar fi ai nostri!

Daca ai ajuns intr-o situatie limita si crezi ca ai nevoie de o extractie, consulta un specialist si incearca sa iti salvezi dintele natural.

Exista insa si situatii in care ai ajuns prea tarziu sau nu se mai poate face nimic: caria a afectat dintele in profunzime, este afectat capitalul osos, dintele a capatat o mobilitate mare din cauza parodontozei, ai dintii inghesuiti sau exista dinti ce impiedica eruptia altora, exista dinti inclusi care necesita extractie imediata (in special molarii de minte). In cazul aplicarii anumitor aparate dentare, este necesara extractia unor dinti pentru a permite indreptarea celorlalti dinti cu ajutorul aparatului ortodontic. In urma unei radiografii dentare, specialistul stomatolog va lua cea mai buna decizie, cu informarea ta prealabila si cu acordul tau.

Extractia dentara insa nu se recomanda oricui! Exista anumite contraindicatii: sarcina in primul sau al treilea trimestru (afecteaza sarcina sau poate conduce la avort spontan), tulburari de coagulare ale sangelui ( decizia extractiei se poate lua doar cu acordul medicului hematolog), extractiile nu se recomanda pacientilor care au suferit un infarct miocardic recent! O alta contraindicatie este in cazul unui sistem imunitar slabit si a pacientilor care sunt sub tratamente citostatatice sau fac radioterapie.

Ingrijirea postextractionala este diferita si perioada de refacere de asemenea daca ai avut o extractie de masea simpla sau o extractie dentara chirurgicala. Durerea si tumefactia zonei este resimtita in functie de cat de complicata a fost extractia. Recomandarile specialistilor sunt in general aceleasi: mentinerea compresei pentru a favoriza oprirea sangerarii pentru minim doua ore, evitarea alimentatiei de orice fel in aceasta perioada si apoi evitarea masticatiei in zona respectiva pana la vindecarea completa a locului, evitarea atingerilor de orice fel in locul extractiei (inclusive a limbii), consmul alimentelor cu o consistenta mai moale, evitarea fumatului, a bauturilor acide si a lactatelor, periaj dentar efectuat cu atentie pentru a nu atinge locul extractiei pana la vindecare, calmarea durerilor cu ajutorul medicatiei prescrise de stomatolog.

Daca locuiesti in Bucuresti, gasesti specialisti dispusi sa se ocupe de urgenta aparuta contactandu-i la numarul de telefon regasit pe site-ul clinicii cabinetstomatologicsector2.ro | urgente stomatologice

extractia dentara

Extractiile dentare pot fi uneori urgente stomatologice, mai ales cand intervine o durere insuportabila! Asadar trebuie sa te asiguri ca nu durerea este cea care te impinge spre gasirea acestei solutii ci necesitatea ei – lucru pe care il vei stabili printr-un consult in cadrul unei clinici stomatologice care ofera servicii de urgenta in astfel de cazuri. Daca locuiesti in Bucuresti, gasesti specialisti dispusi sa se ocupe de urgenta aparuta contactandu-i la numarul de telefon regasit pe site-ul clinicii Cabinetstomatologicsector2.ro . Cateva ore pot face diferenta in evolutia starii tale de sanatate, asa ca nu amana daca ai dureri mari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.