Este obligatorie prezenta unei case de marcat?

Orice afacere trebuie sa aiba pe langa toate documentele care sa ateste functionalitatea, precum si avizele acordate de primarii si o casa de marcat care sa tina evidenta incasarilor si care sa ajute patronul sa aiba o gestiune clara a iesilor.

Agentii economici sunt obligati de catre legile in vigoare sa emita bonuri fiscale indiferent de afacerea pe care o coordoneaza. Atat timp cat bunurile sunt vandute cu amanuntul si sunt adresate populatiei, casa de marcat nu trebuie sa lipseasca. Se pot emite chiar si facturi fiscale daca acestea sunt solicitate de catre consumatori in vederea deducerii cheltuielilor.

Sunt cateva domenii unde prezenta unei case de marcat nu este obligatorie, printre acestea numarandu-se:

  • Transportul public (metrou, autobuz, tramvai);
  • Comercializarea obiectelor de cult;
  • Reparatiile efectuate la domiciliul clientului de catre instalatori, electricieni, zugravi;
  • Vanzarea produselor alimentare in piete, targuri sau oboare.

Cei care nu se incadreaza in categoriile de mai sus, trebuie sa isi cumpere o casa de marcat inainte de a incepe oficial treaba. Se vor cauta doar distribuitorii autorizati de Ministerul Finantelor pentru achizitionarea caselor de marcat. Acestia au obligatia de a asigura asistenta, precum si reparatii service in caz de nevoie.

Fiecare casa de marcat trebuie sa fie inclusa in registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate la nivelul judetului in care se desfasoara domeniul de activitate al firmei. Acest pas este esential pentru individualizarea casei de marcat. Este modalitate prin care fiecare serie fiscala este eliberata de catre autoritatile competente.

Fiscalizarea casei de marcat se va realiza doar in prezenta organelor competente. Pentru cei care nu stiu cum sa manevreze foarte bine aparatele si cum sa emita bonuri fiscale, pot oricand solicita ajutorul distribuitorului care are obligatia sa raspunda tuturor intrebarilor.

Potrivit Casedemarcat.eu aparatele de marcat sunt de mai multe feluri, pretul fiind unul dintre criteriile care le diferentiaza. Exista modele destinate exclusiv afacerilor care scot cateva bonuri pe zi, iar valoarea acestora este in jur de 500 lei.

Pentru operatiuni frecvente se recomanda case de marcat compatibile cu diverse sisteme de operare. Softurile reprezinta un real ajutor pentru patroni care trebuie sa tina evidenata si contabilitatea afacerii pe care o conduc. Pretul unor astfel de modele poate sa depaseasca chiar si 1200 lei. Pentru un software cafenea sau chiar pentru un soft restaurant luati legatura cu profesionistii de la Casedemarcat.eu pentru consiliere in alegerea echipamentelor fiscal si non-fiscale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.