Diferitele intrebuintari ale inoxului

Inoxul este un material extrem de versatil. Prima oara a fost folosit pentru a fabrica tacamuri ca mai apoi sa-si gaseasca calea si catre industria chimica si asta datorita caracteristicii rezistente pe care o ofera impotriva coroziunii. Astazi rezistenta la coroziune este inca de o foarte mare importanta si incet dar sigur caracteristicile mecanice ale acestui material incep sa fie recunoscute. Este materialul care reuseste mereu sa-si faca loc in noile aplicatii aparute care sunt necesare folosirii zilnice.

Cea mai des intalnita si cea mai cunoscuta folosinta a acestui material este bineinteles in fabricarea de tacamuri si in bucatarie. Inoxul fiind un material cu care se lucreaza mult mai usor, acesta fiind foarte flexibil, se pot crea cele mai bune si rezistente cutite, furculite, lingurite si linguri, avand garantia rezistentei si a durabilitatii pe care in general inoxul o ofera in tot ceea ce face.

Probabil industria in care acest material este cel mai cerut si mai cautat este industria chimica si cea de procesare a uleiurilor si a gazelor, aceste industrii creand o piata de cerere foarte mare pentru inox, atat timp cat rezervoarele, conductele, pompele si valvele sunt in general fabricate din inox. Tocmai pentru acest tip de industrie a fost produs un alt fel de inox care are un grad si mai mare de rezistenta impotriva coroziunii si care ofera o gama mult mai larga de intrebuintare a acestuia in diferite confectii inox sau confectii metalice. Inoxul si alte aliaje care sunt si ele foarte rezistente la coroziune sunt folosite la scara larga si in industria producatoare de energie pentru a combate coroziunea in special la temperaturi foarte mari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.