Dezvoltarea dentitiei la bebelusi

Primii dinti, de obicei, apar in jurul varstei de 6 luni. Dar sunt si exceptii in care pot aparea mai devreme. In alte cazuri, primii dinti nu apar decat dupa varsta de 14 luni. In majoritatea cazurilor, primii 20 de dinti apar pana la varsta de 3.

Intre timp, a doua serie de 32 de dinti se va dezvolta in maxilare. Acestia apar intre 6 si 16 ani. In ceea ce priveste molarii de minte, apar dupa varsta de 16 ani, uneori niciodata.

Durerea asociata cu aparitia dintilor este diferita de la copil la copil si este numita puseu dentar. Un puseu poate trece neobservat, mai ales in cazul primilor dinti, sau sa fie insotit de disconfort si dureri semificative. Un chist albastru pe gingie sau  o roseata pe obraz care nu dureaza mai mult de 24-48 de ore, poate anunta aparitia unui noi dinte. Adesea, copiii isi duc  mainile la gura si par sa aiba dureri la nivelul gingiei. Acest comportament nu necesita tratament, insa parintii pot oferi putin ajutor pentru a trece mai usor aceasta perioada. Este eficient masajul gingiei copilului cu un deget curat sau daca saliveaza foarte mult si simte nevoia sa muste, i se poate oferi o panza curata, umeda sau un inel de dentitie racit in prealabil, nu inghetat deoarece ar putea provoca leziuni.

Este bine sa se evite folosirea gelurilor de dentitie deoarece acestea actioneaza superficial, ameliorand durerea pentru scurt timp. Biscuitii pot fi o solutie, insa contin zahar care nu este recomandat copiilor sub 1 an. In cazul in care sunt pregatiti in casa, din ingrediente naturale si nu contin zahar, sunt cea mai eficienta solutie de calmare a durerii.

Dentist pentru copiiwww.stomatologiecopiisector3.ro

Desi mici, este bine ca bebelusii sa fie monitorizati de un specialist inca de la aparitia primului dinte. Echipa Dental Crown Health, cabinet stomatologic pentru copii, este formata sa lucreze chiar si pacienti de varste mici. Orice dentist pentru copii ar trebui sa fie apt sa consulte si bebelusi si sa ofere sfaturi actuale parintilor. Pe Stomatologiecopiisector3.ro puteti afla mai multe detalii despre acest aspect!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.