De ce sistemul AC elibereaza aer cald?

A folosi o masina intr-o zi insorita ar putea fi o surpriza nedorita. Caldura soarelui poate intra prin ferestre sau poate fi absorbita de acoperisul metalic, dar sub nicio forma nu are cum sa scape. Aceasta caldura se blocheaza in interior si devine extrem de ridicata. Pentru a diminua efectul soarelui asupra caldurii ce se aduna in masina puteti alege o vopsea de culoare deschisa, dar si sa utilizati un parasolar de parbriz, dar chiar si acestea nu sunt solutii, ele diminueaza usor fierbinteala bordului sau a scaunelor.

Daca aveti o masina cu aer conditionat, atunci toate problemele mentionate mai sus nu mai sunt atat de evidente. Desigur, va fi nevoie de cateva minute pentru ca aerul cald sa se raceasca, cel putin teoretic. Ce va faceti, insa, daca in loc de aer rece, sistemul de aer conditionat sufla aer cald? Indicat ar fi sa mergeti imediat la un service auto pentru o inspectie a vehiculului. Chiar si cateva probleme minore ale masinii pot duce la defectarea sistemului de aer conditionat.

Cele mai frecvente probleme care afecteaza sistemul de aer conditionat si care sunt usor de rezolvat sunt: condensatorul blocat, ventilatoarele de racire distruse, condensatorul spart, un nivel scazut al lichidului de racire sau defectiuni electrice.

Condensatorul sistemului de aer conditionat este asemanator cu un radiator si este montat in partea din fata a masinii. Este folosit pentru racirea aerului care vine din compresor si este este condus spre interiorul masinii. Datorita pozitiei sale in partea din fata a masinii, este posibil sa fie foarte repede infundat de tot felul de resturi de pe sosea, frunze, pungi de plastic, praf, nisip si alte impuritati. O inspectie vizuala rapida va poate ajuta sa aflati daca este blocat.

Reparatii auto, incarcari cu freon auto, servicii complete, totul la Nord Garage – service auto in Bucuresti

incarcari cu freon auto

Aceasta este o problema simpla, insa pot exista multe alte situatii in care complexitatea problemelor va poate depasi, motiv pentru care trebuie sa apelati la un specialist. Daca sunteti in cautarea unui service auto in Bucuresti, Nord Garage este un loc in care ar trebui neaparat sa ajungeti. De la reparatii auto, la incarcari cu freon auto, aici puteti beneficia de servicii complete pentru masina dumneavoastra! Accesati site-ul Nordgarage.ro pentru detalii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.