De ce sa oferi cainelui hrana fara cereale?

Multa carne, legume, fructe si mai putine cereale – multi proprietari de caini prefera o astfel de dieta pentru caini. De ce prea multe cereale in hrana pentru caini sunt considerate inadecvate sau chiar daunatoare? Cainii nu ar trebui sa manance deloc cereale?

Hrana fara cereale este de obicei perfect digerabila pentru caini. Pentru a minimiza riscul de disconfort gastrointestinal sau alergii, multi proprietari de caini aleg sa nu ofere hrana care contine cereale. Cainii deosebit de sensibili la prea multe cereale din alimente reactioneaza cu probleme digestive, care, in consecinta, provoaca adesea diaree severa, de exemplu.

Este normal ca stapanii sa-si hraneasca animalele de companie cat mai natural posibil. Acest lucru este evident prin popularitatea hranei bazata pe o dieta naturala, precum dieta BARF, bazata pe dieta naturala a lupilor – cantitati mari de carne cruda si intestine de calitate superioara, completate cu o cantitate mica de legume si fructe.

Un subiect legat de dieta cu carne este si continutul de cereale. In comparatie cu cantitatea de proteine animale, lupul consuma foarte putini carbohidrati. O proportie mare de cereale din dieta cainelui este, prin urmare, nepotrivita si poate fi chiar daunatoare sanatatii animalului de companie. Continutul de cereale al hranei pentru caini ar trebui sa fie in mod ideal in jur de 10% si cu siguranta niciodata mai mult de 20%.

De ce nutrienti au nevoie cainii?

Descendentii lupilor, in primul rand, au nevoie de o cantitate mare de proteine care serveste la reconstruirea celulelor si care este sursa celui mai mare procent de energie. Cea mai importanta sursa de proteine pentru caini este, fara indoiala, carnea, al carei tip si calitate sunt decisive pentru digestia si asimilarea proteinelor de catre organismul cainelui.

Carnea si pestele, de exemplu, sunt considerate a fi surse de proteine ​​bine digerabile si de inalta calitate. Cu toate acestea, nici macar o bucata de carne de calitate superioara nu este suficienta pentru a satisface nevoile nutritionale ale cainelui. Un caine carnivor, in afara de proteinele animale, necesita si ingestia altor alimente, precum legume si fructe.