De ce regiunea Salzburg din Austria este renumita la nivel mondial

Regiunea Salzburg din Austria este una din cele mai apreciate din punct de vedere al turismului. Situata in zona central-vestica, zona are o importanta majora in multe domenii. Numerosi turisti sunt atrasi in zona datorita orasului Salzburg, unde a fost filmata si productia artistica “sunetul muzicii” si datorita peisajelor cu adevarat impresionante si a obiectivelor turistice culturale si artistice, precum si istorice.

Zona Salzburg cuprinde numeroase puncte de atractie, cum ar fi fortareata Hohensalzburg, Casa lui Mozart, Dom Salzburger, Palatul Residenz si lista poate continua.

Spre exemplu, Lacuil Zeller din regiunea Salzburg este ideal pentru petrecerea unei vacante in zona, in statiunea balneara Zell am See. Fortareata din Salzburg, este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat de turistii care vin in vacanta aici, la fel ca si Castelul Hellbrunn, construit intre anii 1613 si 1615.

Casa lui Mozart este cu siguranta cea mai vizitata constructie a acestei zone, locul in care a trait familia Mozart intre 1747 si 1773 si casa in care s-a nascut celebrul compozitor. In alt registru, mult mai sobru, poate fi incadrat palatul Rezidenz Salzburg, resedinta episcopilor de Salzburg vreme de multi ani. Pasionatii de istorie pot vizita si Domul din Salzburg, cu o puternica influenta religioasa si istorica.

In oras, manastirea Sf Petru este cea mai veche din lumea germanica si are o arhitectura impresionanta, cu decoratii deosebite si colectii de adnotari si instrumente muzicale. Pe de alta parte si cartierele si strazile din orasul Salzburg sunt atractii turistice demne de luat in calcul. Spre exemplu, Aleea Getreidegasse este potrivita pentru pasionatii si pasionatele de shopping, cu vitrine ispititoare si case deosebite, care merita admirate. Cartierul Haus Der Natur se situeaza in jurul manastirii Sf Petru, este cel mai vechi cartier al orasului si cu siguranta spune povesti din trecut la fiecare pas si cu fiecare casa pe langa care turistii trec.

Zona Salzburg, a carei resedinta este orasul cu acelasi nume isi merita cu prisosinta renumele si popularitatea, iar povestile nespuse atrag turisti din toate colturile lumii in acest tinut de vis, in care natura se impleteste cu istoria si traditiile locale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.