Curatarea masinii: cum se poate imbunatati aspectul autovehicului in 5 pasi simpli?

Odata cu venirea primaverii, curatarea masinii este imperios necesara. Iarna lasa urme in interior, in exterior si pe sasiul masinii: de exemplu, zapada si gheata pot produce umflaturi ale caroseriei, iar sarea poate deteriora metalul.

Ce inseamna de fapt curatarea masinii?

Pentru ca autovehiculul sa aiba din nou un aspect placut ar trebui ca soferii sa inceapa din partea de jos. Primul pas il reprezinta eliminarea sarii de sub masina. Cu ajutorul unui furtun de gradina, trebuie spalate cu atentie toate partile sasiului. Daca aceasta parte a operatiunii este dificila, soferii pot duce vehiculul la spalatoriile profesioniste, acolo unde masinile sunt spalate manual.

Cei care insa decid sa isi spele singuri masina, ar trebui sa achizitioneze un produs de curatat lichid. Daca pe vopsea exista gudron sau alte pete, ar trebui folosit un alt produs mai puternic conceput pentru a proteja finisajul si pentru a indeparta petele. Mare atentie insa, nu trebuie folosite abrazivele care pot zgaria vopseaua. Dupa ce masina este uscata, se poate trece la aplicarea unui strat de ceara. Pentru o protectie mai indelungata, ar trebui utilizata o ceara pe baza de polimeri sintetici.

O atentie sporita trebuie acordata si rotilor. Se aplica o solutie speciala pentru anvelope pe suprafata exterioara, apoi cu ajutorul unei perii pentru anvelope se freaca puternic inainte si inapoi. Ulterior, se aplica produsul de curatare pe roti, solutia trebuie lasata sa actioneze un minut, apoi cu o perie curata se indeparteaza orice urma de murdarie. La final, se clatesc bine rotile si anvelopele cu un furtun de gradina si apoi se sterg cu un prosop din microfibra.

Primavara timpurie este momentul perfect pentru inlocuirea lamelelor stergatoarelor, mai ales daca acestea s-au uzat. In general, lamele stergatoarelor au o durata de viata de aproximativ sase luni, insa trebuie inlocuite ori de cate ori soferii observa ca lasa dungi pe parbriz. Se poate folosi cu incredere orice lichid pentru geamuri pentru a curata interiorul geamurilor din fata si din spate (acestea pot fi mai murdare decat soferii isi pot imagina, iar acest lucru poate bloca vederea).

Ultimul pas il reprezinta curatarea interiorului masinii. Aceeasi sare si murdarie care ataca exteriorul masinii in timpul iernii se poate infiltra si in interior. Cu ajutorul unui aspirator portabil se poate indeparta murdaria intre scaune, iar cu un produs de curatat spumant pentru materiale textile se pot curate petele de pe tapiserie.