Cumpara copilului tau carti scrise de autori romani de citit in vacanta

Chiar si in vacanta de vara, una dintre cele mai relaxante, in care copiii merg la bunici, la munte si la mare, in care se relaxeaza si se joaca toata ziua, este nevoie sa isi puna imaginatia la contributie si sa isi imbunatateasca vocabularul, sa exerseze cititul si sa mai puna o caramida la cultura generala, iar cartile scrise de autori romani din oferta anticariatului online – Printre Carti sunt perfecte in acest sens. Copilaria este una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii si singura perioada in care creierul absoarbe toate informatiile in mod eficient, informatii care raman stocate in memorie de-a lungul anilor.

Cartile scrise de autori romani sunt ideale pentru ca sunt usor de inteles, prezinta lucruri din cultura si din mitologia romanilor si ofera copiilor posibilitatea de a calatori nestingheriti prin istorie, prin cultura si traditii, prin legende si mituri.

Oferta de carti scrise de autori romani pe rafturile celebrului anticariat online

Una dintre cartile recomandate pentru a fi citite de copii si adolescenti in vacanta de vara este “Legendele Olimpului” scrisa de autorul roman Alexandru Mitru care ofera o versiune de neuitat a legendelor, ideala si pentru adultii care isi amintesc cu placere de legendele si de basmele mitologice redate simplu si cu acuratete de catre autor. Aceasta carte pentru copii si adolescenti le zugraveste acestora o imagine de legenda a unor timpuri de mult apuse, printre carti de acelasi gen cu autori straini.

O alta carte ideala pentru copiii pasionati de istorie este “Legende istorice”, scrisa de Dimitrie Bolintineanu, o carte care aduce in atentia copiilor cuvinte si povesti pierdute de mult timp in istorice. Dimitrie Bolintineanu reuseste sa dea cel mai bun exemplu al retorismului fara retorica.

Anticariat online | Printre Carti

anticariat online

Basmele romanilor” este o alta carte ideala pentru a fi citita in vacanta de vara de catre copii, scrisa de Petre Ispirescu, care reuseste sa coloreze copilaria oricarui copil si sa ii starneasca imaginatia. Tinerete fara batranete, Praslea cel Voinic sau Fata mosului sunt doar cateva basme care raman in memoria colectiva.

Nu in ultimul rand, o alta carte foarte nteresanta de citit pentru copii este “Fram ursul polar”, scrisa de Cezar Petrescu, o carte care va racori zilele fierbinti de vara pe care copiii le petrec tolaniti la soare in gradina sau la plaja.