Cum sa-ti stimulezi concentrarea intr-un mod natural?

Concentrarea si functiile cognitive in general (cum ar fi memoria) pot fi sustinute si imbunatatite cu ajutorul unor solutii naturale. Ierburile si suplimentele pot ajuta creierul sa functioneze corect.

Deci, cum se poate imbunatati memoria intr-un mod natural?

  • Imbunatateste-ti memoria cu medicamente din plante

Anumite plante sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra functiilor cognitive ale creierului. Integrarea lor in rutina de zi cu zi este un mod foarte bun de a dezvolta memoria in mod natural.

  • Ginseng asiatic

Ginsengul este o planta care este deosebit de stimulanta pentru organism, in special pentru functiile cognitive ale sistemului cerebral. Ingredientele active ale plantei ar avea deci efecte benefice asupra concentrarii. Este cel mai eficient supliment de memorie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut utilizarea ginsengului pentru restabilirea concentrarii intelectuale si capacitatea de munca a persoanelor.

Cand vine vorba de boala Alzheimer, ginsengul este de asemenea considerat ca are efecte benefice asupra pacientilor. Este luat ca adjuvant la tratamentul conventional si da rezultate foarte promitatoare. Dar asta nu este tot. Aceasta planta asiatica se dovedeste a fi la fel de eficienta impotriva ADHD, care este o tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie. Consumul de ginseng ajuta la reducerea problemelor de concentrare la adolescentii afectati de aceasta tulburare, precum si la imaturitatea si hiperactivitatea acestora.

  • Ginkgo biloba, un rapel puternic al memoriei

Printre plantele destinate memoriei este si ginkgo biloba. Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste, de asemenea, utilizarea sa pentru a trata tulburarile de concentrare si pierderea memoriei.

Pe de alta parte, ginkgo biloba ajuta, de asemenea, la tratarea si prevenirea deficientelor cognitive la persoanele de peste 60 de ani. Este o planta care permite dezvoltarea memoriei zi de zi.

  • Ceaiul verde

Dupa apa, ceaiul verde este cea mai consumata bautura din lume. Aceasta bautura naturala are multe virtuti precum eficienta impotriva pierderilor usoare de memorie. Aceasta proprietate este legata de prezenta teaninei, care este un aminoacid prezent in ceai. Au fost efectuate mai multe studii privind efectele ceaiului verde asupra functiilor cognitive (inclusiv memoria si concentrarea). Extractele de ceai verde au o conectivitate crescuta intre lobii frontali si parietali ai creierului. Aceasta inseamna ca ceaiul verde imbunatateste memoria si functiile sale de manipulare a informatiilor si de stocare temporara a acestora