Cum sa evitati ruginirea masinii

Daca locuiti intr-un loc unde ninge frecvent, sansele sunt sa vedeti destul de multe masini care incep sa rugineasca incet incet. Rugina nu este doar urata, aceasta reduce rezistenta structurala a masinii si poate slabi capacitatea de a va proteja in cazul unui accident. Daca aveti grija de masian dumneavoastra puteti evita rugina.

Ingrijirea masinii ar trebui sa inceapa din toamna, cat puteti sa ii dati un strat de ceara chiar inainte de prima ninsoare. Ceara protejeaza vopseaua mult mai bine si sunt sanse mai mici sa rugineasca. De asemenea, cumparati un set de covorase de cauciuc mai groase decat cele din dotare.

Cand incepe iarna, pastrati mereu podeaua masinii curata. Zapada de pe pantofi se topeste in apa sarata, care se poate infiltra in covorase si poate cauza ruginirea podelei. De aceea ar fi bine sa aveti inca de cand e toamna covorasele de cauciuc. Cand urcati in masina, scuturati-va mereu de zapada.

Dupa ce ati condus si ati parcat, scuturati zapada care s-a asezat pe masina, in special la praguri sau in partea de jos.

Atunci cand temperatura este sub punctul de inghet, nu va spalati masina. Gheata si zapada vor tine sarea suspendata si vor preveni ca aceatsa sa faca daune majore. Cand temperatura urca, duceti masina la o spalatorie auto. Asigurati-va ca aceatsa foloseste apa proaspata si nu reciclata. Daca tempertura ramane constant peste zero grade, spalati saptamanal masina.

Cand vine primavara, verificati daca exista urme de rugine pe masina. In caz ca sunt, duceti masina la un service auto pentru a repara orice urma de rugina si apoi ceruiti masina.

De asemenea, nu uitati sa va faceti ITP ieftin Bucuresti la www.alfaitp.ro, statie care face si ITP camioane sector 6. Astfel veti fi siguri ca circulati pe drumurile publice in cele mai bune conditii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.