Compusi ai produselor de curatare care pot cauza alergii

Nu toate persoanele sunt alergice, insa este importanta intelegerea tuturor diferitelor modalitati in care alergiile afecteaza sanatatea. Elementele de uz casnic pot fi periculase desi nu sunt toate toxice si daunatoare, insa unele pot crea probleme serioase utilizatorilor.

Este posibil sa nu va dati seama ca anumite articole din gospodarie pot pune sanatatea in pericol. Unele produse contin substante chimice care provoaca inflamatii. Multi se feresc de anumite alimente cu potential alergen, insa ignora faptul ca factorii de mediu pot contribui, de asemenea, la aparitia alergiilor.

Potrivit expertilor, SLS – Sodium Lauryl Sulfate, cunoscuti si sub denumirea de detergenti sau surfactanti anionici, pot provoca dureri, inflamatii sau alergii pe piele. Aceasta este substanta chimica ce ajuta produsele de curatenie sa faca spuma. Este posibil sa o gasiti in sampon, sapun sau alte produse de curatare.

Etalatii sunt un fel de substanta chimica ce face plasticul dur sa se indoaie si sa fie mai flexibil. Nu sunt periculosi, in general, insa pot provoca alergii persoanelor sensibile. Aceasta substanta este utilizata ca solvent in produsele de curatare ca detergentii si in anumite produse de ingrijire personala.

BPA sau bisfenol A este un produs chimic industrial utilizat pentru fabricarea materialelor plastice si a rasinilor. Cercetarile arata ca acest produs chimic se poate transfera in mancarea sau bautura pastrata intr-un recipient care contine BPA. Exista o corelatie pozitiva intre BPA si alergiile la nivelul pielii si nu numai.

Chiar daca o persoana nu reactioneaza alergic la detergenti de rufe sau la parfumuri, substantele chimice din interiorul acestora pot afecta corpul in moduri mai subtile. Parfumurile adaugate in detergenti si balam de rufe sunt bogate in compusi organici volatili, iar unii dintre acestia sunt legati de cresterea riscului de cancer. Simptomele tipice asociate compusilor organici volatili includ cefaleea, greata, iritatia ochilor, dar si rinita.

Daunatoare pot fi si spray-urile de curatat mobilierul, odorizantele auto sau pentru camera, dar si clorul. Alergiile cauzate de produsele de uz casnic nu sunt grave, insa trecerea la produsele naturale de curatare poate proteja sanatatea oricui. Indiferent daca doriti sa minimalizati reactiile alergice, sa protejati mediul sau pur si simplu sa reduceti riscul aparitiei unor probleme pe termen lung, este indicat sa folositi produse cat mai naturale!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.