Cine sunt cei care posteaza anunturi de tipul „cumpar carti la kilogram”?

La momentul actual, internetul este plin de anunturi de cumparare/vanzare in ceea ce priveste obiecte de toate felurile si din toate domeniile. Din aceasta cauza, este perfect normal ca printre acestea sa se regaseasca si anunturi cu privire la carti.

Totusi, pot fi intalnite anumite expresii mai atipice, de genul „cumpar carti la kilogram”. Din aceasta cauza, oamenii s-ar putea intreba cine se afla in spatele unui astfel de anunt. Raspunsul este unul foarte simplu: anticariatele. Pentru a putea avea un inventar cat mai variat, majoritatea acestor tipuri de institutii cauta sa-si extinda, in mod constant, colectia deja prezenta.

De ce anticariatele folosesc anunturi de tipul „cumpar carti la kilogram

In primul rand, in cazul anticariatelor, expresia trebuie luata la modul mot-a-mot. Dupa cum a fost specificat si anterior, majoritatea institutiilor de acest fel cauta, in permanenta, sa-si dezvolte colectia de carti.

Anticariate care cumpara carti | Cumpar carti la kilogram | CumparCarti.ro

cumpar carti la kilogram

Pentru ca o colectie sa fie cat mai valoroasa, ea trebuie sa includa carti din absolut toate categoriile si domeniile. Din acest motiv, foarte multe anticariate aleg sa faca achizitii in cantitati foarte mari.

Alte motive pentru care anticariatele pot cumpara cantitati mari de carti

Exista cateva motive importante pentru care merita sa se apeleze la anticariate care cumpara carti. Anumite astfel de institutii nu sunt motivate doar de obiectivul de a avea o colectie cat mai complexa.

De exemplu, anticariatul CumparCarti.ro isi are ca principal obiectiv salvarea a cat mai multe volume de la o posibila disparitie. Foarte multi oameni ajung sa nu pretuiasca cartile la adevarata lor valoare. Atunci cand vor sa elibereze, rapid, spatiu in casa, multe persoane nu au rabdarea necesara de a sorta si vinde ceea ce detin. Ca urmare, foarte multe carti ajung sa-si intalneasca sfarsitul la gunoi.

Alte anticariate cauta sa vina in ajutorul oamenilor. De exemplu, un om care are nevoie de bani, poate ajunge sa vanda rapid o parte din cartile care nu-i provoaca interes. Prin acest mod, atat persoana respectiva, cat si anticariatul au de castigat. Singura conditie necesara este ca volumele respective sa se afla intr-o stare decenta spre buna.

In concluzie, vanzarea de carti catre anticariate este benefica pentru ambele parti implicate.