Cele mai potrivite destinatii pentru iubitorii de ciocolata

In sezonul rece ce poate fi mai frumos decat sa ne ridicam moralul cu un patratel delicios de ciocolata neagra? Beneficiile ciocolatei asupra moralului sunt numeroase. Iata cateva destinatii care ii vor face sa se topeasca de placere pe iubitorii de ciocolata.

Belgia

Cu peste 2000 de magazine de ciocolata intr-o tara atat de mica, imposibil ca cineva aflat in sejur in Belgia sa nu dea peste un astfel de magazin. Ciocolata belgiana este recunoscuta drept una din cele mai bune din lume, de o calitate superioara. Belgiei ii datoram existenta pralinelor. Pentru a afla mai multe secrete despre cacao si despre productia de ciocolata se poate vizita Choco Story din Bruges.

Brazilia

Brazilia este o tara pionier in ceea ce priveste productia de cacao. Primul producator mondial pana in anii 90, continua sa faca parte din cei mai mari producatori de cacao din lume.

Sicilia

In Sicilia, in oraselul Modica, se produce de mai multe generatii una din cele mai celebreciocolate din lume. Ciocolata neagra IGP Modica este granuloasa, pur si simplu delicioasa. Fabricate conform unor metode de preparare ancestrale, fabricarea ciocolatei Modica a fost mereu exclusiv artizanala.

Austria

Viena este probabil una dintre cele mai gurmande destinatii pentru iubitorii de ciocolata si, in general, de dulciuri. Intre faimoasele ciocolate vieneze si irezistibilele tarte Sacher, terenul de joaca este considerabil: Marzipankartoffeln, tort Mozart, trufe de toate felurile, lista este lunga. Pentru a trai o experienta completa, va puteti bucura de un atelier de ciocolata la Muzeul Ciocolatei din Viena.

Madagascar

Stiati ca cacao din Madagascar este una dintre cele mai bune din lume? Notele sale aromatice unice si variate, usor acide, au un succes urias in randul celor mai mari maestri ciocolatieri. Pe langa cacao, a carei productie a permis ca nordul tarii sa scape de despaduriri, Madagascar este, de asemenea, unul dintre principalii producatori mondiali de vanilie, in special in regiunea de nord-est a insulei. Acest lucru face din Madagascar o destinatie privilegiata pentru toti gurmanzii care iubesc calitatea.

Elvetia

Elvetia este o destinatie obligatorie pentru iubitorii de ciocolata, un adevarat pionier in industria ciocolatei. De fapt, Elvetia are cel mai mare consum de ciocolata pe cap de locuitor. Pentru o vacanta de rasfat, fara sa va simtiti prea vinovati, combinati drumetiile in Alpi cu degustarea de ciocolata in Zurich.