Cele mai importante urgente stomatologice pentru care sa mergi la doctor imediat

Toata lumea trebuie sa fie extrem de bine informata cand vine vorba despre principalele tipuri de urgente stomatologice in sector 6 pentru care trebuie sa mearga la doctor. In general, oamenii se feresc sa apeleze la specialisti, fie de teama, fie pentru ca incearca sa se trateze singuri acasa. Aceasta este, insa o greseala care ii poate costa scump pe termen lung. In randurile de mai jos pot afla care sunt situatiile in care nu mai trebuie sa amane nicio secunda vizitele la doctor!

Abcesul

Pentru inceput, important de mentionat este ca abcesul este o inflamatie dureroasa, localizata, care se prezinta sub forma unui tesut rosu si congestionat. De regula, astfel de probleme apar in jurul radacinilor dintilor ori in spatiile dintre gingii si dinti. Tratamentele recomandate sunt reprezentante de incizii si drenarea colectiei purulente, insa pot continua si cu extractii, in functie de cat de avansate sunt problemele pacientilor.

Traumatisme dento-alveolare

O alta situatie in care oamenii trebuie sa ceara ajutor de specialitate este aceea in care se confrunta cu traumatisme dento-alveolare. Poate fi vorba despre avulsii, luxatii sau fracturi. Ele pot fi tratate numai prin reducerea, imobilizarea sau extractii dintilor aferenti.

Luxatii dentare: urgente stomatologice in sector 6 care trebuie tratate foarte repede!

Luxatii dentare trebuie si ele tratate cat mai repede cu putinta. Ele sunt caracterizate de deplasarea anormala a dintilor in alveola din cauza unor leziuni traumatice. Tratamentele de urgenta sunt reprezentate de repozitionarea manuala ori chirurgicala a dintilor in alveola, urmand ca apoi sa aiba loc imobilizarea.

Urgente stomatologice in sector 6 | PlazaDent.ro

urgente stomatologice in sector 6

Pulpita acuta

In momentul in care oamenii simt o durere pulsanta, care se intensifica in timpul miscarilor, dar si hipersensibilitate la rece sau la cald, ei trebuie sa stie ca se confrunta cu urgente stomatologice in sector 6. De cele mai multe ori, dintii isi schimba si culoarea, iar gingia si obrazul se pot umfla. Tratamentele dentare constau in curatarea cavitatii bucale, iar apoi aplicarea unui pansament calmant. Nu este exclus ca medicii de la https://plazadent.ro sa faca si o obturatie de canal temporara, in functie de nevoile pacientilor.