Cel mai des aplicate tratamente stomatologice pentru copii

Invatarea celor mici cu regulile de baza si esentiale pentru o igiena dentara corecta este extrem de importanta pentru sanatatea dintilor lor, astfel ca mersul la dentist si realizarea unor tratamente stomatologice, conform nevoilor lor, trebuie sa devina o rutina.

 De aceea, medicii stomatologi de la PlazaDent.ro recomanda ca prima vizita a copiilor intr-un cabinet stomatologic sa se faca la o varsta frageda, fara a fi neaparat nevoie de un tratament, ci doar pentru prezentarea cabinetului si o consultatie de rutina. Tot acestia au mentionat care sunt cele mai des realizate tratamente in cazurile copiilor:

  • Sigilarea dintilor

 Un tratament dentar utilizat foarte mult in cazul copiilor, sigilarea dintilor – atat a celor de lapte, cat si a celor definitivi – are rolul de a preveni aparitia cariilor la unii dinti care sunt predispusi la acest risc. Acest tratament este unul preventiv, profilactic, ce poate fi realizat chiar si in cazul adultilor.

 In plus, sigilantii – materialul utilizat pentru sigilare – pot rezista o perioada foarte lunga de timp, insa aceasta este influentata de obiceiurile alimentare si de igiena ale pacientului.

Tratamente stomatologice | stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

  • Cariile dentare

 Cariile dentare sunt destul de des intalnite la copii, de aceea tratamentele pentru curatarea si repararea acestora sunt printre cele mai des realizate in cadrul clinicii de stomatologie din sector 6, Plaza Dent, mai ales ca grosimea straturilor dintilor de lapte este mai mica decat in cazul celei a dintilor permanenti.

Cariile pot fi simple, fara a afecta nervul, prezentand durere doar la aparitia unor stimuli, dar netratate, acestea se pot agrava, afectand nervul, la fel ca in cazul dintilor unui adult, ceea ce poate duce la nevoia de a indeparta nervul, mai ales daca acesta nu mai este vital, si aplicarea unui tratament de canal, iar mai apoi obturatia de canal.

  • Tratamentele ortodontice

 De asemenea, o categorie de tratamente care se realizeaza foarte des copiilor sunt cele ortodontice, care au rolul de a preveni sau trata dintii crescuti incorect. Daca acest tip de tratament este demarat cat mai devreme exista posibilitatea de a se evita nevoia, in viitor, a unor tratamente mai laborioase.