Ce tip de aparat dentar ieftin ti se potriveste?

Un aparat dentar ieftin este un dispozitiv ortodontic fix sau mobil care are rolul de a alinia dintii aplicand presiune asupra lor. Durata purtarii oricarui aparat dentar, fie el fix sau mobil este de 1 sau 2 an, in functie de recomandarile medicului specialist sau in functie de necesitatile pacientilor, de varsta pacientului si de tipul de aparat folosit.

Tipuri de aparat dentar ieftin si eficienta acestora

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. Cele fixe sunt cele mai des recomandate de medicii specialisti. Aparatele dentare fixe sunt formate din bracketii care se lipesc pe dinti sub forma de sarma, din arcuri care fac legatura intre bracketi si ajuta la deplasarea dintilor prin aplicarea presiunii asupra dintilor care sunt pozitionati incorect, precum si din ligaturi elastice care au rolul de a prinde arcurile de bracketi.

Aparatele dentare fixe se deosebesc in functie de materialul din care sunt realizate. Aparatul dentar metalic este cel mai recomandat de specialistii ce reprezinta clinica dentara Elveto Dent pentru ca este foarte ieftin, rezistent si este si aparatul care va fi purtat cel mai putin.

Aparatul dentar metalic este puternic, nu cedeaza in timp, insa este extrem de vizibil. Tratamentul ortodontic cu ajutorul aparatului dentar metalic fix este recomandat pacientilor de orice varsta si are un pret extrem de accesibil, are rezultate bune si isi merita investitia.

Potrivit https://elveto-dent.ro, aparatul dentar ceramic, pe de alta parte, este foarte popular datorita aspectului estetic si modern, cu mentiunea ca bracketii sunt mai putin vizibili, dar si mai putin rezistenti. Bracketii ceramici sunt rezistenti in timp si presiunea ce poate fi aplicata asupra lor este mai mica decat in cazul aparatelor metalice, ceea ce duce la cresterea duratei tratamentului. Bracketii ceramici sunt recomandati in aproape orice fel de situatie.

Aparat dentar ieftin | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Aparatul dentar cu safire functioneaza intocmai ca si cel metalic, cu mentiunea ca sunt folositi bracketi transparenti din safir in locul celor din metal, bracketi care se ascund sub culoarea naturala a dintilor. Clinica stomatologica Elveto Dent ofera pacientilor si posibilitatea de a opta pentru un aparat dentar invizibil.

Aparatul invizibil este montat pe fata interioara a dintilor si nu va fi observat de catre ceilalti pentru ca acest dispozitiv ortodontic este foarte bine ascuns. Incognito este un tip de aparat lingual, ceea ce inseamna ca bracketii sunt lipiti pe suprafata din spate a dintilor si nu se observa deloc. Pretul unui astfel de dispozitiv este foarte ridicat, dar investitia se merita pentru ca nimeni nu va sesiza ca respectivul pacient poarta un aparat dentar.