Ce sa faci după inserarea unui implant dentar?

Implantul dentar este inserat pentru a servi drept suport de ancorare pentru unul sau mai multi dinti artificiali. Este un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte deteriorat. La fel ca radacina unui dinte, este plasat in osul maxilarului.

La o clinica de stomatologie, medicul poate pune unul sau mai multe implanturi dentare simultan. In aceasta idee, cei care doresc sa faca implant dentar in Bucuresti se pot adresa clinicii Plaza Dent, deoarece are solutii sigure si accesibile din punct de vedere financiar pentru pacienti.

Aceasta operatie nu este foarte invaziva si nu foarte complexa dar trebuie efectuata cu precizie. Interventia se realizeaza asadar intr-o clinica stomatologica dotata cu o tava chirurgicala specifica.

Ce ar trebui sa faca pacientul imediat dupa operatia de implant dentar?

In primul rand, ar trebui sa isi ia liber pentru restul zilei. Sa faca miscare cat de putin poate si sa se odihneasca tinand capul sus pentru a evita orice sangerare. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele actiuni:

Clinica stomatologica din sector 6 | Implant dentar in Bucuresti | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

  • sa se evite mancarea sau bautura fierbinte pana cand anestezicul dispare. De asemenea, atunci cand mananca trebuie sa aiba grija sa nu mestece in partea pe care s-a efectuat implantul;
  • in timpul in care pacientul se odihneste este potrivit sa tina capul mai sus in prima noapte, folosind o perna suplimentara daca este posibil;
  • se evita clatirea in zona respectiva, in primele 24 de ore. Este important sa se lase cavitatea bucala sa se vindece si sa nu se deterioreze cheagul de sange format, mancand pe acea parte sau lasand limba sa o perturbe. Acest lucru poate provoca infectie si poate afecta vindecarea;
  • se va evita consumul de alcool timp de cel putin 24 de ore, deoarece poate favoriza sangerarea si intarzia vindecarea;
  • periajul trebuie sa fie foarte bland;
  • in cazul sangerarii neobisnuite, pacientul trebuie sa comunice cu medicul stomatolog de la Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6, daca a ales ca implantul sa-I fie pus la aceasta, sau de la clinica la care a fost.

Pe site-ul PlazaDent.ro persoanele interesate pot sa gaseasca informatii utile cu privire la implantul dentar si, de asemenea, optiuni de contact pentru a primi raspunsuri la intrebarile pe care le au cu privire la interventia medicala.