Cauzele parodontozei si metodele de tratament

Parodontoza este o afectiune degenerativa a gingiilor si a tesutului parodontal care determina in timp pierderea dintilor. Afectiunile gingiilor poarta numele de parodontopatii, gingivite si parodontite, care, lasate netratate, duc la pierderea dintilor. Odata dintele pierdut, este nevoie de implanturi dentare.

Cum depistam parodontoza si cum poate fi prevenita?

Parodontoza este o afectiune cronica, o infectie bacteriana care afecteaza gingiile si osul in care este fixat dintele si care poate afecta unul sau mai multi dinti, al carei punct de plecare il reprezinta placa bacteriana, tartrul acumulat pe dinti si masele. Forma usoara a bolii este simplu de recunoscut, intrucat se manifesta prin umflarea si sangerarea gingiilor.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale gingivitei o reprezinta igiena precara, iar afectiunea este reversibila cu tratament stomatologic adecvat si cu o igiena orala buna. De asemenea, in timp, placa bacteriana, daca nu este eliminata, se va intinde pe toata suprafata dintelui si la radacina, iar toxinele produse de bacteriile din placa irita gingiile care se separa de dinte si formeaza pungile parodontale.

Cu cat boala avanseaza, cu atat aceste pungi se adancesc, osul si tesuturile parodontale sunt distruse, iar boala ia forma cronica.

Cum se trateaza parodontoza?

Pacientii diagnosticati cu boala parodontala nu trebuie sa dispere! Exista tratament adecvat, in functie de stadiul bolii. Asadar, exista proceduri chirurgicale si non-chirurgicale, de la detartraj si periaj profesional, pana la tratament gingival si chiuretaj supra si sub-gingival, aditie osoasa si aditie de tesuturi moi.

Se urmareste tratarea si inlaturarea cauzei principale de productie a bolii, care este reprezentata de placa bacteriana si tesutul de granulatie acumulat la nivelul radacinii, printr-o procedura minim invaziva pentru pacient, detartrajul, apoi prin periaj profesional si, daca este cazul, prin chiuretajul tesutului de granulatie, tratamentul gingiilor cu antibiotice si medicamente antiinflamatorii.

Asadar, parodontoza, afectiunea de care se tem cei mai multi pacienti ai cabinetelor stomatologice, poate fi tratata si prevenita prin simple actiuni pe care pacientii le pot intreprinde acasa sau in clinica si care au costuri minime. Astfel, vor elimina posibilitatea unor interventii mai costisitoare si mai dureroase care pot aparea mai tarziu.

Cel mai bun dentist in Drumul Taberei | implanturi dentare | plazadent.ro

implanturi dentare

Cea mai buna solutie de a umple locurile din cavitatea bucala ramase goale din cauza caderii dintilor, al carei principal factor este parodontoza, este implantul dentar. Specialistii recomanda tratamentul gingival pentru a preveni parodontoza.

Daca aveti nevoie de un dentist in Drumul Taberei puteti accesa plazadent.ro pentru mau multe detalii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.