Cauzele care duc la scoaterea nervului dentar, stabilite de dentist intr-un cabinet stomatologic

Nu putine sunt situatiile in care pacientii se prezinta la Implantologiesector4, un cabinet stomatologic din Bucuresti, si afla ca le este recomandat tratamentul de canal. Tratamentul de canal este printre cele mai frecvente si lipsite de riscuri dintre procedurile chirurgicale.

Pulpa dentara sau nervul este formata din nerv, artera care duce la dinte sange cu oxigen si substante reparatoare si hranitoare, precum si o vena care duce sangele inapoi la inima si la tesut conjunctiv. De aceea, un dinte vital este mult mai rezistent decat un dinte devital, care devine mai putin rezistent la actiunea factorilor nocivi externi.

Recomandarile specialistilor de la un cabinetul stomatologic pentru tratamentul endodontic

Printre cele mai frecvent intalnite cauze ale necesitatii unui tratament endodontic efectuat in clinica stomatologica din sector 4 se numara:

  • cariile netratate care au evolua atat de mult, incat au ajuns la nerv si l-au imbolnavit;
  • traumatisme care ajung pana la nerv, fracturile dentare care ajung pana la radacina si o descopera;
  • lucrarile dentare fixe sau puntile dentare care necesita slefuire.

Clinica stomatologica din sector 4 | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

clinica stomatologica din sector 4

Cum se realizeaza tratamentul endodontic? Doare?

Acestea sunt principalele intrebari pe care si le pun pacientii. Tratamentul endodontic dureaza cu siguranta mai mult de o sedinta, dar nu doare deloc deoarece este efectuat sub ansestezie. Pacientul este anesteziat astfel incat sa nu resimta durere, dupa care urmeaza scoaterea nervului cu ajutorul unor ace speciale. Curatarea si largirea canalelor este apoi necesara pentru realizarea unei obturatii de canal corecte.

Realizarea plombei coronare va avea loc la 24 de ore dupa obturatia de canal pentru a permite celei din urma sa se intareasca. Dupa tratamentul endodontic, este foarte important ca pacientul sa isi ingrijeasca in mod corespunzator dantura, zi de zi.  De asemenea, este important ca pacientii sa consulte si site-ul ImplantologieSector4.ro pentru a se asigura ca au facut cea mai buna alegere in acest sens si ca vor fi tratati cu maxim de respect si seriozitate.