Care sunt cele mai frecvente maladii dentare?

Dintii sunt cele mai importante elemente din gura. Ne folosim de ei in fiecare zi pentru a mesteca mancare si pentru elocutiune. Si participa foarte mult la sustinerea buzelor dar si la estetica fetei.

Si totusi, dintii pot prezenta unele disfunctii din cauza problemelor care le sunt inerente. Descopera citind acest articol care sunt cele mai frecvente maladii dentare.

Cariile dentare. Atunci cand ai probleme legate de dinti, caria dentara se afla cel mai adesea pe primul loc. Aceasta maladie se manifesta cel mai adesea prin formarea unor cavitati in dinti. Aceasta infectie duce cu timpul la o distrugere completa a emailului si a dentinei.

Cariile pot sa fie foarte usor evitate prin intermediul unei buni igiene buco-dentare. Spala-te deci pe dinti dupa fiecare masa si mai ales seara inainte de culcare.

Abcesele dentare si parodontale. Abcesele dentare sunt si ele maladii dentare destul de des intalnite. Sunt de 2 feluri in functie de partea afectata. Se pot distinge astfel abcese de origine dentara care se pot regasi la nivelul radacinii dentare cu un nerv mort. Aceasta necroza poate sa fie rezultatul unei carii mari sau al unui traumatism suferit de dinte.

In cazul unui abces parodontal, gingia este cea afectata de unele infectii foarte puternice. Se pot observa umflaturi la nivelul gingiei sau puroi in anumite cazuri. Un tratament de urgenta este necesar pentru a se evita problemele.

Hipersensibilitatea dintilor. Foarte prezenta la adulti mai ales, hipersensibilitatea dintilor se traduce prin senzatii neplacute si dureri care nu mai trec. La originea acestei hipersensibilitati se poate afla si expunerea dentinei, partea mai sensibila a dintilor. In mod normal protejata de email si de gingii, zona devine mai sensibila din cauza pierderii emailului sau a retragerii gingiilor.

Bruxismul sau scarnsitul dintilor. Bruxomania este un fenomen cauzat de scrasnitul dintilor involuntar care poate sa apara atat la copii cat si la adulti. Aceasta anomalie apare ocazional si lejer si nu are un impact negativ asupra sanatatii.

Inflamatia gingiilor- gingivita. Gingivita este o infectie dentara destul de des intalnita la adulti si la copii. Este cauzata de placa dentara, de tartru, de infectiile bucale, etc. Poate sa fie destul de grava sau cronica si prezinta unele semne prevestitoare – sangerari, inflamatii sau roseata la nivelul gingiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.