Care este cel mai mare hotel din lume?

În lumea călătoriilor și a turismului, există hoteluri de toate dimensiunile și formele, însă niciunul nu se compară cu The Abraj Kudai din Mecca, Arabia Saudită – cel mai mare hotel din lume. Acest gigant arhitectonic se ridică la o înălțime de 1,4 kilometri și are o suprafață de peste 1,4 milioane de metri pătrați.

The Abraj Kudai este un hotel de lux, cu o capacitate impresionantă de peste 10.000 de camere. Această capacitate se extinde în cele 12 turnuri care formează hotelul, oferind astfel o varietate de opțiuni de cazare pentru vizitatori. Fiecare turn are între 30 și 48 de etaje și este decorat cu o arhitectură inspirată de tradițiile arabe.

În interior, hotelul oferă vizitatorilor o multitudine de facilități excelente pentru relaxare, entertainment și afaceri. Fiecare cameră este elegant decorată și complet utilată cu tehnologie modernă, precum și conexiune gratuită la internet.

Există, de asemenea, restaurante, cafenele, lounge-uri, baruri și o sală de bal, toate cu capacități impresionante. De fapt, există un total de 70 de restaurante în hotelul The Abraj Kudai, oferind gastronomie din întreaga lume și servicii culinare exclusive.

Printre alte facilități, se numără și un centru spa, o piscină cu dimensiuni olimpice și o Moschee cu o capacitate de peste 10.000 de oameni. Hotelul este așezat la baza muntelui Abraj Al Bait și se află la doar câteva minute de cele mai importante atracții turistice din Mecca, cum ar fi Moscheea Sfântă.

Cu toate acestea, construirea hotelului nu a fost ușoară. Lucrările la acesta au început în 2014 și de atunci au fost implicate peste 15.000 de persoane. Proiectul a fost finanțat de către guvernul saudit și a fost încredințat companiei de construcții Binladin Group pentru a-l gestiona.

Acest lucru a implicat provocări imense în ceea ce privește gestionarea logistică a atâtor muncitori și materiale. De fapt, proiectul a fost amânat de câteva ori din cauza dificultăților, dar până la urmă a fost finalizat în 2019.

Cu toate acestea, la fel ca orice proiect uriaș de construcție, The Abraj Kudai nu a fost făcut fără controverse. Criticii au exprimat îngrijorarea că proiectul va dăuna istoriei și culturii orașului Mecca, iar alții au spus că construirea unui hotel atât de mare ar putea afecta și mediul înconjurător. Cu toate acestea, proiectul a continuat și a fost finalizat cu succes, devenind un adevărat simbol al abundenței și opulenței din Arabia Saudită.

Un alt punct important este faptul că majoritatea camereelor sunt destinate pelerinilor care vin la Mecca pentru a face pelerinajul anual. Aceștia se așteaptă la servicii fără cusur și confort maxim, iar acest hotel este cel mai potrivit așezat pentru îndeplinirea acestor necesități.

În concluzie, The Abraj Kudai este un monument arhitectonic uimitor și impresionant, o realizare tuturor celor implicați în proiect. Cu o capacitate imensă și o multitudine de caracteristici luxoase, acest hotel este ideal pentru vizitatorii care caută o experiență de neuitat în Mecca, Arabia Saudită.

Cu toate acestea, construirea sa a ridicat și probleme sociale și de mediu, ceea ce face proiectul detestabil în ochii unora, dar nu se poate nega că impresia pe care o creează Abraj Kudai este una unică și impresionantă.