Capitale de stat de descoperit in SUA

SUA inseamna adesea orase mari precum New York sau San Francisco sau situri naturale precum Marele Canion. Unite dar cu toate acestea atat de diferite, fiecare din cele 50 de state ale Americii ofera o viziune speciala asupra acestui teritoriu vast. Adesea necunoscute sau neglijate in profilul unor orase mai carismatice, capitalele Americii ne ofera o idee cu privire la cultura americana. Stiai ca New York nu este capitala statului? Stii care este capitala Californiei?

Albany din New York

Daca ai impresia ca New York este capitala statului New York, sa stii ca nu este deloc asa, Albany este capitala statului. Capitala si numeroasele sale atuuri culturale este adesea pusa in umbra de sora sa mai mare, mai frenetica. Acest oras universitar poseda cele mai bune universtitati din lume. Se mai poate vizita New York State Museum, consacrat istoriei Americii.

Boston din Massachusetts

Boston este considerat leaganul Statelor Unite ale Americii deoarece aici s-au luat cele mai importante decizii cu privire la independenta tarii. John F. Kennedy Presidential Library and museum, un centru didactic extrem de interesant consacrat in mare parte familiei Kennedy reprezinta locul ideal pentru a intelege sistemul politic al tarii.

Sacramento din California

Adesea uitat in profitul unor orase precum Los Angeles sau San Francisco, capitala Californiei este, cu toate acestea, atasat istoriei sale pe care o putem parcurge in cartierul Old Sacramento. Aici ne putem plimba intr-un decor de old western. O veritabila calatorie in timp, posibila datorita lucrarilor de conservare efectuate de oras.

Austin sau o alta fata a Texasului

Dinamic, modern, tehnologic, numeroase sunt adjectivele prin care am putea caracteriza aceasta capitala texana. Austin este capitala cea mai weird – ciudata – din imprejurimi.

Salem din Oregon

Celebru datorita procesului vrajitoarelor care a avut loc in secolul XVII, Salem reprezinta azi una din cele mai populare destinatii pentru Halloween. Orasul a stiut sa profite de istoria sa, ne referim aici in special la Witch Museum care traseaza diferitele etape ale acestui proces, propunand o analiza asupra tolerantei si credintei fiecaruia. Salem este in egala masura un oras de coasta fermecator, un oras cu deosebita importanta in ceea ce priveste economia maritima americana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.