Cand sunt necesare extractiile dentara de urgenta?

Motivele pentru care oamenii ajung la cabinetul de urgente stomatologice pot fi foarte diferite, dar cele mai multe au un factor comun: durerea dentara foarte puternica. Pentru a putea fi ameliorata, medicul dentist trebuie sa identifice cauza care a dus la aparitia acesteia, astfel incat sa poata fi tratata.

Cu toate ca tratamentele stomatologice sunt de preferat atunci cand exista o problema dentara, exista si situatii in care singurele solutii viabile, prin intermediul carora pot fi eliminate complet sursele problemelor, raman extractiile dentare.

3 situatii in care extractiile necesare sunt efectuate de urgenta

Medicii dentisti apeleaza la extractia dentara ca la o ultima solutie pentru rezolvarea unor probleme stomatologice, chiar si in conditiile actuale, cand tehnologia si tratamentele stomatologice sunt unele foarte performante si eficiente.

Astfel ca, desi dureaza adesea cateva sedinte pana se ajunge la decizia de a extrage un dinte, exista si situatii in care este aplicata de urgenta aceasta solutie. Principalele situatii in care medicii opteaza pentru extractia dentara in cabinetul de urgente stomatologice din sectorul 6, in cadrul clinicii Plaza Dent, sunt:

  1. O carie dentara foarte avansata

In cazul unei carii dentare care a ajuns pana la nivelul radacinii dintelui, unde tratarea si reconstructia nu mai sunt posibile, medicul dentist nu are decat sa elimine dintele bolnav pentru a elimina deci sursa durerii si chiar o posibila sursa de infectie.

  1. In cazul bolilor parodontale

Atunci cand un dinte este prea slabit, din cauza unei afectiuni gingivale si osoase, numita parodontita, medicul poate lua decizia de a-l extrage. Ulterior, poate elabora un plan de tratament pentru inlocuirea dintelui lipsa.

Extractii dentare | urgente stomatologice din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Extractii dentare

  1. In urma unui accident

Cei care au fost implicati intr-un accident in urma caruia se confrunta cu o fractura prea adanca a dintelui, singura solutie ramane extractia acestuia, pacientul prezentandu-se cat mai curand la cabinetul de urgente stomatologice de la PlazaDent.ro.

Prin urmare, medicul stomatolog este cel care decide cand si cum sa fie efectuata o extractie dentara, prezentandu-i pacientului solutia gasita si modul de punere in practica a acesteia. Totusi, in anumite situatii este necesara o actiune rapida pentru ca pacientul sa se poata bucura ulterior de dantura sa.