Calul putere – ce este si cum influenteaza conducerea masinii?

Calul putere este o unitate de masura standard pentru puterea masinilor si privind la acest termen, oricine isi poate da seama ca are o origine pre-vehiculara. Termenul a fost inventat de inginerul James Watt. In timp ce lucra cu un ponei la o mina de carbune, el a estimat ca un cal mediu al putea trage fara probleme 33 de kilograme. Cu toate ca a trait inainte de inceputul erei automobilelor, formula de cal putere s-a pastrat si aplicat pentru masurarea potentialului de munca al motoarelor tuturor tipurilor de masini.

Motivul pentru care motoarele masinilor sunt masurate in cai putere este ca motoarele au fost inventate, in parte, pentru a face munca pe care o facusera caii. Calul putere este o unitate de masura consistenta si spune tot ce trebuie stiut despre performanta unui motor sau a unui automobil. Da o idee despre cum puterea unei masini poate fi comparata cu puterea altor masini.

In general vorbind, cu cat mai multa putere produce o masina, cu atat accelereaza mai bine, ceea ce reprezinta un factor puternic in performanta sa generala. Cu toate acestea, punerea in practica a puterii masinii depinde de mai multi factori: de la calitatea carosabilului pana la ergonomia masinii. Asadar, in conducerea unui sedan compact si a unuia mare cu acelasi numar de cai putere, se va constata ca masina compacta va fi mai rapida deoarece este mai usoara. Cuplul este o alta specificatie a motorului care afecteaza performanta unul automobil. Cu cat masina are un cuplu mai mare, cu atat viteza la accelerare este mai mare. Motoarele masinilor de inalta performanta sunt reglate astfel incat performantele de putere si cuplu sa se completeze reciproc si sa ofere o experienta de conducere echilibrata.

Inchirieri auto in aeroport Otopeni sau Bucuresti, masini pentru toate gusturile la preturi fara egal | imarentals.ro

rent a car Bucuresti

Producatorii de automobile incearca sa imbunatateasca numarul cailor putere pentru ca exista o competitie pe piata in acest sens. Evident, resursele financiare ale oamenilor sunt limitate si nu exista posibilitatea de schimbare a masinii de fiecare data cand modelul este imbunatatit. Cu toate acestea, oricine doreste sa conduca o masina puternica, o poate face inchiriind una. Cu ajutorul ImaRentals, rent a car Bucuresti, oricine poate inchiria o masina cu mai multi cai putere. Pe site-ul Imarentals.ro puteti solicita oferte pentru inchirieri auto in aeroport Otopeni sau Bucuresti. De fiecare data cand inchiriati o masina, incercati ceva ce nu ati mai condus, astfel experienta dumneavoastra va fi mult imbunatatita!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.