Beneficiile implanturilor dentare inserate la clinica Velvet Dental

Prin definitie, un implant dentar este o radacina artificiala din titan. Acest material, tolerat de corpul uman, se integreaza perfect in osul maxilarului. Deasupra radacinii se aplica o coroana, iar acest ansamblu este destinat sa inlocuiasca perfect un dinte natural. In acest sens, implanturile dentare constituie o adevarata revolutie in lumea chirurgiei dentare, deoarece prezinta o solutie eficienta si durabila, comparativ cu protezele conventionale.

Implantul dentar poate inlocui dintele natural in intregime…

Spre deosebire de protezele dentare traditionale, implantul dentar poate inlocui atat radacina, cat si coroana, adica dintele natural in intregime. Prin urmare, implantul dentar are aceleasi functii ca un dinte natural. Din punct de vedere estetic, dar si functional, implanturile dentare reprezinta cele mai bune optiuni pentru inlocuirea dintilor naturali, dar si garantia unei sanatati orale mai bune. Acest lucru este demonstrat prin gama larga de beneficii oferite de implantologie, inclusiv:

  • Spre deosebire de poduri sau proteze, plasarea implantului va permite sa pastrati integritatea dintilor sanatosi din jur.
  • Implanturile imita perfect radacina dintelui natural, in acest mod osul maxilarului continua sa fie stimulat si nu se observa pierderi osoase ca in cazul altor optiuni de inlocuire a dintilor.
  • Atunci cand sunt prost ajustate sau slab curatate, protezele traditionale pot provoca inflamatii sau infectii gingivale, in timp ce implanturile dentare asigura o stabilitate excelenta din acest punct de vedere.
  • Stabilitatea implantului are ca rezultat o mai buna masticare, digestie si imbunatatirea vorbirii.
  • Estetic, implanturile dentare ofera un zambet natura, in plus, deoarece se evita pierderea osoasa, caracteristicile faciale nu se schimba in timp.
  • Desi implantarea dentara necesita o investitie de timp si bani, succesul sau este garantat la peste 95% dintre pacienti.
  • Implanturile dentare reprezinta o optiune de inlocuire durabila, peste 15-20 de ani.

implant dentarLa VelvetDental, clinica stomatologica in sector 1, echipa medicala are o vasta experienta in implantologie, ceea ce permite oferirea unui tratament calitativ si durabil, adaptat particularitatilor fiecarui pacient. Convinsi de multiplele avantaje ale implanturilor, stomatologii ajuta fiecare pacient sa-si recastige zambetul stralucitor si sa mentina o sanatate orala optima. Detalii puteti obtine accesand Velvetdental.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.