Beneficiile ceaiului de galbenele

Una din cele mai cunoscute plante medicinale atat in tara, cat si peste hotare este reprezentata de planta care creste spontan sau poate fi cultivata in scop medicinal, ce face o floare galbena si poarta denumirea populara de galbenea si cea medicinala de Calendula Officinalis. Florile de galbenele pot fi uscate acasa, pot fi culese din gradina, de pe camp, din zonele special cultivate cu aceasta planta medicinala sau pot fi cumparate direct din magazinele Plafar sau magazinele naturiste. Florile de galbenele se depoziteaza in borcane cu capac, ferite de umezeala si de lumina directa a soarelui sau chiar in pungi de hartie. Din flori de galbenele se prepara crema, ceai sau tinctura. Cel mai des intalnit preparat din galbenele este ceaiul.

Utilizarile remarcabile ale ceaiului de galbenele

Ceaiul de galbenele se prepara simplu, atat pentru uz intern cat si pentru uz extern, din 2 lingurite de flori uscate la 300 ml de apa, sub forma de infuzie. Ceaiul de galbenele se bea de catre 2-3 ori pe zi, avand puternice proprietati antivirale si fiind excelent pentru colicele bebelusilor, pentru dureri de burta, pentru sanatatea stomacului la adulti, pentru colecist, pentru a trata unele afectiuni ale cailor biliare sau ale tractului intestinal. Ceaiul de galbenele este un calmant ideal pentru sistemul nervos.

Ceaiul de galbenele contine foarte multe vitamine, minerale si antioxidanti, este placut la gust, are o aroma parfumata si delicata si consumat in mod regulat are rolul de a intari sistemul imunitar, de a ameliora simptomele afectiunilor gastrointestinale, cum ar fi arsurile stomacale si de a regla ciclul menstrual, reducand intensitatea crampelor din timpul acestuia.

Mai mult decat atat, ceaiul de galbenele vindeca durerile de gat si consumat zilnic are un efect detoxifiant pentru corp, protejand ficatul si vezica urinara si favorizand pierderea in greutate. Ceaiul de galbenele nu este indicat femeilor insarcinate, celor care alapteaza, precum si persoanelor care au un tratament pe baza de sedative, acest ceai amplificand efectul medicamentelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.