Avantajele jocurilor labirint pentru copii

Pentru multi copii, rezolvarea jocurilor labirint este un divertisment si o invatare interesanta. Astfel de jocuri sunt utile pentru dezvoltarea gandirii logice, copiii invatand sa evalueze corect situatia. Astfel de jocuri sunt utile copiilor – important este sa se gaseasca cel care se potriveste varstei copilului.

Labirinturi complexe

Cu cat copilul va rezolva mai mult, cu atat i se pot da jocuri mai dificile. Aceasta tehnica se bazeaza pe o crestere treptata a complexitatii sarcinilor pana cand copilul incepe sa stapaneasca sarcini logice din ce in ce mai complexe. Tehnica este destul de simpla, dar necesita o perioada lunga de timp pentru a o implementa.

Imaginile cu labirinturi au atras intotdeauna copiii. Profesorii si psihologii copiilor au folosit seturi intregi de carti cu labirinturi care contribuie la dezvoltarea copiilor de toate varstele.

Desigur, un labirint desenat pentru un copil de 3 ani este mult mai simplu decat o imagine pentru un copil mai mare. Cu toate acestea, toate urmaresc aceleasi obiective.

De fapt, toate jocurile labirint sunt de acelasi tip. Copilul trebuie sa gaseasca corect si, de regula, singura cale de la punctul „A” la punctul „B”, evitand obstacolele. Pentru inceput, ar trebui sa examineze corect imaginea si sa gaseasca singura modalitate, apoi sa o deseneze cu un creion. Datorita acestui fapt, se dezvolta si memoria sa. In procesul de rezolvare a acestei probleme, acesta dezvolta, fara sa vrea, abilitati si calitati precum:

  • atentie;
  • perseverenta;
  • rabdare;
  • logica.

Cunoscutele abilitati motorii fine se dezvolta, de asemenea, in procesul unui astfel de joc. Si acest lucru, in mod ciudat, contribuie la dezvoltarea vorbirii, deoarece centrele responsabile de miscarea degetelor sunt situate aproape de centrele de vorbire.

Mai mult, fara sa stie, copilul invata sa ia decizii, sa aleaga singura cale corecta, sa depaseasca si sa ocoleasca obstacolele care i se ivesc in drum. Deci, se poate presupune ca labirintele contribuie si la dobandirea unor abilitati de viata foarte importante.