Atacurile de panica- o afectiune serioasa cu impact neplacut asupra vietii pacientului

Atacul de panica reprezinta una din cele mai grave forme pe care o poate lua anxietatea. Acestea apar la persoanele cu varsta de peste 20 de ani si se manifesta mai rar sau mai des, in episoade caracterizate de frica, disconfort, palpitatii, transpiratii, tremor, senzatia de nod in gat si de sufocare, prin ameteala si chiar lesin, prin frica de moarte si frica de a nu innebuni. Atacul de panica se mai manifesta si prin amorteli sau furnicaturi ale membrelor, frisoane si senzatie de caldura, iar episoadele pot capata forme si mai `urate`.

Atacul de panica este o afectiune destul de serioasa, care apare din senin sau legat de aumite situatii.

In general persoanele care sufera de atacuri de panica nu gasesc prea usor cauza si nu o pot asocia cu niciuna din situatiile de viata.

Un atac de panica singular nu necesita diagnostic. In cazul in care se repeta insa, iar motivele pentru a resimti acea frica intensa nu sunt suficient de bine intemeiate, atunci este necesar un control la medicul specialist pentru un diagnostic concret. Acest diagnostic poate fi chiar tulburarea de panica si exista remedii foarte bune pentru a-l preveni si trata. Atacul de panica, conform ultimelor cercetari medicale in domeniu sunt clasificate ca fiind cele mai intens producatoare de teama, inconfortabile si neplacute sentimente si experiente din viata unui om.

Simptomele atacului sunt diverse iar pacientul incearca sa isi modifice comportamentul si sa evite situatiile care ar putea declansa asemenea atacuri. Se poate intampla ca atacul de panica sa apara la volan si persoana sa nu mai vrea sa conduca sau sa apara cand persoana a ramas singura acasa sau a urcat cu liftul si sa evite asemenea situatii pe viitor.

Cert este ca atacurile de panica trebuie diagnosticate si tratate in mod corespunzator pentru a preveni implicatiile neplacute. Exista metoda psihoterapeutica si medicatia corespunzatoare pentru a trata si a preveni aceste situatii pe viitor. Atacurile de panica trebuie sa reprezinte un semnal de alarma la orice varsta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.