Alimente sanatoase de consumat in fiecare zi

Expertii sugereaza ca exista anumite alimente pe care oamenii ar trebui sa le manance in fiecare zi. Acestea includ proteine ​​slabe si o varietate de legume. In plus, inclusiv alimentele precum uleiul de masline, nucile si fructele de padure pot ajuta oamenii sa-si reduca riscul de anumite afectiuni cronice.

Consumul unei diete sanatoase care include toate grupele alimentare poate ajuta o persoana sa-si imbunatateasca aportul de substante nutritive esentiale.

Multi oameni consuma diete repetitive si aceleasi alimente in fiecare saptamana. Incorporarea urmatoarelor alimente in planurile saptamanale de masa ii poate ajuta sa ramana sanatosi si sa aiba performante optime.

De exemplu, o persoana ar putea incerca un plan de masa rotativ de 2 saptamani si isi poate varia sursele de proteine, legumele si fructele de padure. Acest lucru adauga varietate si o serie de nutrienti.

  • Proteina slaba

Oamenii au nevoie de proteine ​​pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa si pentru mentinerea masei musculare. Consumul de proteine ​​la fiecare masa poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si la evitarea varfurilor care se pot intampla atunci cand se consuma carbohidrati singuri. Aceasta abordare poate ajuta oamenii sa-si mentina nivelul de energie si concentrarea.

Cantitatea de proteine ​​de care are nevoie o persoana depinde de factori precum sexul, varsta si greutatea lor. In plus, necesarul de proteine ​​variaza in functie de cat de mult si ce tip de activitate face persoana respectiva si daca este gravida sau alapteaza.

Broccoli si alte legume crucifere

Legumele crucifere contin compusi sulfurosi numiti glucozinolati. Acestea sunt benefice pentru sanatate. Glucozinolatii regleaza caile si genele celulare si pot avea efecte anticancerigene si antiinflamatorii. Compusii pot fi, de asemenea, benefici pentru tratarea si prevenirea sindromului metabolic.

  • Fructe de padure

Consumul de fructe de padure poate ajuta oamenii sa-si atinga unele dintre obiectivele zilnice de nutrienti. De exemplu, consumul unei portii de 100 de grame de zmeura, mure sau afine ar putea furniza mai mult de 50% din necesarul zilnic al unei persoane de mangan, vitamine precum vitamina C si folatul si fitochimicale.

  • Nuci

Cercetarile arata ca un consum de nuci in fiecare zi poate fi benefic pentru sanatate. De exemplu, un studiu care a implicat peste 16.217 adulti cu diabet a constatat ca persoanele care au consumat mai multe portii de nuci in fiecare saptamana au un risc mai scazut de boli coronariene, boli cardiovasculare si mortalitate decat cei care au consumat mai putin de 1 portie de nuci pe luna.