Afla ce presupune intretinerea periodica a masinii la un service auto din Baneasa

Intretinerea periodica a masinii la un service auto din Baneasa poate fi o alegere foarte buna daca stai in aceasta zona. Da, acest lucru nu este tocmai placut pentru soferi, insa este necesara. O intretinere corespunzatoare genereaza costuri, insa, daca este facuta la timp, va scuti toti soferii de costuri suplimentare ce pot aparea pe viitor din cauza diverselor probleme. Nordgarage.ro, un service auto autorizat, recomanda intretinerea masinii, pentru a usura viata fiecarui sofer.

Interventiile standard realizate la Nord Garage – service auto Baneasa

O prima interventie presupune schimbarea frecventa a uleiului. Toti soferii ar trebui sa stie ca motorul masinii fara ulei nu are viata. Uleiul la masina trebuie schimbat periodic, la fiecare 5000-8000 de km, in cazul in care masina merge pe benzina. In cazul in care este vorba de un ulei sintetic, se va face schimbarea lui la fiecare 12000 de km.

Un sofer trebuie sa mearga la un service auto, la un an dupa ce a fost achizitionata masina sau dupa ce aceasta a parcurs 25.000 de km. Prima verificare presupune schimbarea filtrului de ulei, filtrele de aer si uleiul de motor. Odata ce a fost schimbat filtrul de aer, va fi asigurat consumul de combustibil.

Service auto din Baneasa | NordGarage.ro

service auto din Baneasa

Verificarea la 50.000 de km presupune schimbarea lichidului de racire a motorului. Astfel se va evita supraincalzirea. Este foarte importanta si inlocuirea lichidului de servodirectie. La fiecare 50.000 de km trebuie repetate aceste interventii.

In ceea ce priveste verificarea la 75.000 de km, aici este vorba de schimbarea bujiilor. Daca bujiile sunt uzate, atunci acestea pot afecta viata motorului. Lichidul de frana trebuie schimbat la fiecare 3 ani sau la 75.000 km, altfel se ingroasa. Un alt aspect foarte important este verificarea si inlocuirea, daca este cazul, a placutelor de frana.

La 100.000 de km, trebuie schimbata cureaua de distributie. In cazul in care se ignora acest aspect, multe dintre componentele interne ale autoturismului se pot deteriora. De asemenea, poate fi afectat grav motorul. Un alt lucru ce nu trebuie neglijat este bateria masinii, care daca este uzata, motorul masinii nu va mai porni.