6 alimente bogate in zinc

Zincul este un mineral important pentru bunastarea generala a organismului. Din pacate, corpul uman nu poate stoca zinc, asa ca acesta trebuie obtinut in mod regulat.

Zincul este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism. Contribuie la sanatatea mentala si la o buna memorie. De asemenea, este important pentru piele si par. Unii nutritionisti il recomanda in timpul dietei pentru ca intareste sistemul imunitar si are un efect bun asupra digestiei.

Zincul este important pentru dezvoltarea corecta a organelor genitale masculine si a abilitatilor de reproducere ale femeilor. Ce alimente sunt bogate in zinc?

  • Stridii

Stridiile sunt unul dintre cele mai bogate alimente in zinc. 1 stridie pe zi va oferi 100% din zincul de care este nevoie pentru o zi. Nu conteaza cum sunt consumate – proaspete, gatite sau conservate.

  • Carne

Carnea este, de asemenea, unul dintre cele mai bogate alimente in zinc. In plus, aceasta ofera mai mult fier si proteine.

  • Fasole

Toate tipurile de fasole sunt o sursa excelenta de zinc. Nu e de mirare ca sunt atat de des recomandate in diverse diete. Toate tipurile de fasole sunt o sursa potrivita de zinc pentru cei carora nu le place carnea.

  • Fructe de mare

Stridiile nu sunt alimente potrivite pentru toata lumea – atat ca pret, cat si ca gust. De aceea, o sursa alternativa de zinc in fructele de mare se gaseste in carnea de homar si de crab – o modalitate buna de a obtine zinc.

  • Nuci

Nucile sunt alimente preferate atunci cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa si in acest caz ele contribuie cu un aport de zinc pentru organism. Sunt bogate in minerale utile si furnizeaza organismului grasimi nesaturate benefice.

  • Cereale integrale

Cerealele integrale sunt, de asemenea, bogate in zinc. In plus, cerealele integrale sunt o alegere buna pentru micul dejun, deoarece incarca organismul cu energie.