Miscarea este cheia sanatatii

Probabil ati auzit spunandu-se ca miscarea este medicina trupului. Nu e doar o zicala, este adavarul pur. Exista o serie de dovezi stiintifice care demonstreaza ca exercitiile fizice regulate au beneficii pentru sanatate care depasesc cu mult orice pastila prescrisa de medic. Miscarea ajuta la prevenirea obezitatii, a diabetului, a bolilor de inima, a tensiunii arteriale crescute, a accidentului vascular cerebreal, a unor forme de cancer si lista poate continua. In plus, oamenii de stiinta au aratat ca miscarea imbunatateste foarte mult calitatea vietii emotionale si mintale, avand chiar beneficii in ceea ce priveste longevitatea.

Iata cum:

  1. Miscarea face oamenii mai fericiti. Chiar si 30 de minute de alergat pot ridica instantaneu starea de spirit a unei persoane predispusa depresiei sau anxietatii, imbunatateste calitatea somnului si capacitatea de concentrare.

  2. Miscarea ajuta in mentinerea siluetei. In timpul exercitiilor fizice caloriile ard, iar partea buna este ca acestea continua sa arda chiar si dupa ce va opriti. Asta e ca si cum ai primi un salariu chiar si dupa ce iti dai demisia.

  3. Miscarea intareste genunchii si celelalte articulatii. Miscarea creste masa osoasa si chiar ajuta la reducerea varstei legate de pierderea osoasa.

  4. Miscarea stimuleaza activitatea cerebrala. Exercitiile fizice regulate ajuta la imbunatatirea declinului mental al imbatranirii, in special functiile precum atentia selectiva sau memorarea.

  5. Miscarea poate reduce riscul de cancer. Poate ca alergatul nu vindeca cancerul, dar exista multe dovezi ca il poate preveni. Studiile arata ca exercitiile fizice regulate sunt asociate cu un risc mai scazut in anumite tipuri de cancer.

  6. Miscarea prelungeste viata. Chiar si cu o activitate de miscare minima de 30 de minute pe zi, longevitatea este sitmulata si promovata.

Miscarea inseamna alergat, mers la sala, dans si orice alt sport practicat de placere si cu regularitate. In acest sens, fiecare este liber sa-si puna in valoare pasiunile si abilitatile, iar rezultatul va fi in beneficiul propriului trup si a functionarii optime a acestuia!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.