Istoria brioselor

Briosele, cunoscute la noi si “cupcakes”, au aparut in Statele Unite ale Americii in secolul al 19-lea si a fost un desert revolutionar datorita timpului mic de facere. Acestea se produc destul de usor, fiind micute si nu trebuie masurat fiecare ingredient. Puteti face mai mult aluat, pe care apoi il impartiti in hartiile sau formele speciale.

Specialistii in patiserie nu sunt foarte siguri de unde a aparut numele de “cupcakes”, insa exista mai multe teorii. Una dintre ele se refera la faptul ca numele vine de la faptul ca prajiturile sunt coapte in formele acelea care in limba engleza se traduc ca si “cups”.

La inceput, briosele aveau ingrediente foarte simple si erau doar un mic aluat de tort. Cu timpul, ele au evoluat, si pot fi gasite acum intr-o varietate de arome si glazuri. Multi cofetari incearca sa uimeasca si prin formele dragute pe care le pot face din martipan si le aseaza deasupra.

De asemenea, briosele se coc in cuptor mai repede decat un tort de dimensiuni obisnuite, ceea ce le face un desert preferat de facut acasa.

Acest mic si frumos desert a devenit popular si la evenimentele speciale, fiind incluite clasicele torturi nunta sau torturi botez. In ultimii ani a devenit chiar un trend sa ai la petrecere un bar special cu briose si macarons.

Pentru cei pretentiosi sau mai putin pretentiosi la www.etorturi.ro se pot comanda torturi, in orice forme si orice arome, insa daca doriti ceva mai special puteti alege si faimoasele briose. Nu veti fi dezamagiti de calitatea si aspectul produselor si cu siguranta va fi alegerea dumneavoastra pentru desert de acum incolo.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.