Caviarul – sugestii de servire si de prezentare

Caviarul este cunoscut in lumea inteaga ca fiind mancarea preferata a oamenilor bogati si celebri. Practic, nu exista petrecere cu pretentii de la care sa lipseasca caviarul. Nu exista eveniment de la care sa lipseasca tartinele cu caviar atat de delicioase. Caviarul este reprezentat de fapt de icrele nefertilizate ale sturionilor. Practic, ouale de peste sunt consumate cu atata pofta la toate ocaziile deosebite.

Prepararea dar si servirea caviarului nu necesita timp indelungat. Bucatarii profesionisti stiu ca icrele negre servite invitatilor au un regim special de preparare si de pastrare pentru a ramane proaspete. Degustarea de icre negre trebuie sa fie un adevarat festin pentru papilele gustative. Caviarul se serveste rece, pe un pat de gheata maruntita. Aspectul acestuia depinde de preferintele bucatarului. Sunt gazde si bucatari care servesc caviarul din cutia din care a fost achizitionat, fara capac, insa sunt si gazde si bucatari care ofera o prezentare sofisticata si pun caviarul in vase din porelan sau cristal foarte scump.

Invitatii vor tine cont chiar si de lingurita cu care vor servi caviarul. Sunt si pretentiosi care servesc caviarul din lingurite facute din carapace de broasca testoasa. Caviarul poate avea un mod de prezentare foarte elegant si totodata simplu, pe felii mici si foarte subtiri de paine de secara si de seminte sau pe biscuiti speciali. Exista mai multe sugestii de prezentare ale caviarului insa cea mai simpla este pe o felie de paine prajita cu unt, in cazul in care petrecerea nu este prea fastuoasa si invitatii nu sunt prea pretentiosi.

Caviarul este o adevarata bijuterie culinara, cu un gust deosebit si foarte intens. Trebuie pastrat la o temperatura de 0 grade Celsius si rezista pana la o luna, in functie de cat de proaspat este la momentul achizitiei. Caviarul se mai serveste langa felii de lamaie, crème fraiche, oua fierte tari. Pretul caviarului este exorbitant, mult prea ridicat pentru posibilitatile oamenilor de rand insa excelent pentru diferite ocazii.

Caviarul este un rasfat foarte rar, contine vitaminele A si D, acizi grasi Omega 3 si are un rol afrodisiac bine cunoscut.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.