Briose cu ulei de masline

Ingrediente:

  • 1 ¾ cesca de faina

  • 2 lingurite de praf de copt

  • ½ lingurita de sare

  • 1 cana de zahar

  • 4 oua mari

  • 2 lingurite de coaja de portocala

  • 2 lingurite de lamaie

  • 2 linguri de otet balsamic

  • 2 lingurite de lapte integral

  • ¾ ceasca de ulei de masline extra-virgin

  • cupe de migdale

  • Zahar pudra pentru a orna

Modalitatea de preparare a acestor delicioase briose este una destul de simpla astfel incat pot fi pregatite chiar si de catre persoanele mai putin talentate in bucatarie. Primul pas este acela de a preincalzi cuptorul la 180 grade si de a pregati tava pentru compozitie.

Pasul urmator este de a amesteca impreuna faina, praful de copt si sarea intr-un castron mediu astfel incat sa aiba suficient loc. Folosind un mixer electric zaharul, ouale si cojile de portocale se amesteca intr-un castron mare timp de aproximativ 3 minute pana cand compozitia este pufoasa. Se adauga si otetul, dar si laptele. Atentie in momentul adaugarii uleiului, aceasta operatiune trebuie sa se faca treptat pentru a nu se taia compozitia. Se adauga amestecul de faina impreuna cu toate celelalte ingrediente pana cand totul se omogenizeaza. Migdalele se adauga in compozitie cu mainile putin cate putin. Formele de briose trebuie sa se umple cam ¾, adica aproape de partea superioara astfel incat sa aiba loc sa se umfle.

Briosele trebuie coapte in cuptor pana cand devin aurii in partea superioara si trec testul scobitorii. In general, un astfel de preparat trebuie sa stea la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Se lasa la racit pentru inca 10-15 minute inainte de a se scoate din forme, in caz contrar exista riscul sa se sfarame. In momentul in care briosele sunt complet reci, se poate adauga zaharul pudra peste pentru un aspect delicios.

Un astfel de preparat poate fi mancat atat la micul dejun in combinatie cu o cafea tare sau cu niste iaurt, dar si ca un desert dupa o masa copioasa. Este un preparat ce poate fi oferit chiar si copiilor avand in vedere faptul ca intreaga cantitate de zahar nu este una extraordinar de mare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.